Πράσινη σαλάτα με καλαμαράκια

new6_salata_kalamari.jpg

Υλικά

 

1 Ματσάκι Ρόκα

1 Γαλλική Σαλάτα

1 Κόκκινη Λόλα

500gr Καλαμαράκια

2 Φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα

2 κουταλιές της σούπας φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο

2 κουταλιές της σούπας φρέσκο θυμάρι

Αλάτι – Πιπέρι

 

Για το νρέσινγκ:

 

½ Ποτήρι ελαιόλαδο

2 κουταλιές της σούπας Μουστάρδα Ντιζόν

1 κουτάλι της σούπας Φρέσκο Φασκόμηλο

4 κουτάλια της σούπας Μηλόξυδο

 

Εκτέλεση

 

Καθαρίζουμε τα καλαμάρια, τα κόβουμε σε λεπτές ροδέλες, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και τα σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά για 5 λεπτά με ελαιόλαδο. Καθαρίζουμε τα λαχανικά και τα πλένουμε πολύ καλά. Τα κόβουμε και τα ανακατεύουμε με το κρεμμύδι και τα φρέσκα μυρωδικά. Φτιάχνουμε το ντρέσινγκ. Ανακατεύουμε όλα μαζί τα υλικά. Ανακατεύουμε τα λαχανικά με το ντρέσινγκ, τα βάζουμε σε πιατέλα και από πάνω τα καλαμαράκια που έχουμε σοτάρει.

 

LOGO IEK DOMHΤο menu της M. Εβδομάδας από τους Chef του ΙΕΚ ΔΟΜΗ: Οι «Χρυσοί Chef» του ΙΕΚ ΔΟΜΗ, προτείνουν για το τραπέζι σας τις πιο γευστικές προτάσεις της Σαρακοστής. Ξεχωριστά menu που μπορούν να συνοδέψουν το τραπέζι σας καθ’ όλη τη διάρκεια της Μ. Εβδομάδας. Δοκιμάστε κι εσείς τους σαρακοστιανούς νηστίσιμους γευστικούς πειρασμούς που σας προτείνουν και θα συμφωνήσετε κι εσείς, ότι η Σαρακοστή έχει τη δική της γεύση και νοστιμιά!