Μοσχάρι τουρλού

mosxaritourlou.jpg
Yλικά για 6 άτομα
 
1 κιλό μοσχάρι
500γρ πατάτες χοντροκομμένες
500γρ καρότα χοντροκομμένα
3 κρεμμύδια χοντροκομμένα
5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι γάλα
αλάτι, πιπέρι
 
Εκτέλεση 
 
Βάζετε σε μια κατσαρόλα το κρέας μαζί με όλα τα λαχανικά, το ελαιόλαδο και μισό λίτρο νερό να βράσουν σε μέτρια φωτιά για περίπου 2 ώρες. Στη συνέχεια βγάζετε το κρέας και περνάτε τα λαχανικά στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν πουρές. Ρίχνετε τον πουρέ λαχανικών στην κατσαρόλα και προσθέτετε το γάλα. Αφήνετε να πάρει 2-3 βράσεις.
Σερβίρετε σε ένα πιάτο τη σούπα και το κρέας σε μικρά κομμάτια. Προαιρετικά, ρίξτε λίγες σταγόνες λεμονιού και χοντροκομμένο πιπέρι. 
 
Από τη συντακτική ομάδα του dietup.gr