Μοσχαράκι με χυλοπίτες

mosxarimexylopites.jpg
Υλικά για 4 άτομα
 
800γρ μοσχαρίσιο κρέας κομμένο σε μερίδες
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο
1 ποτήρι κρασί της αρεσκείας σας
2 κουταλιές της σούπας πελτέ
4 ώριμες ντομάτες στον τρίφτη (ή μια συσκευασία έτοιμη ντομάτα στον τρίφτη)
½ κουταλιά της σούπας μαύρη ζάχαρη
αλάτι, πιπέρι, μπαχάρι, κανέλλα σε σκόνη, 2 φύλλα δάφνης
 
500γρ χυλοπίτες
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο ή 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο ή 2 κουταλιές της σούπας μαργαρίνη
 
 
Εκτέλεση
 
Βάλτε σε μια κατσαρόλα ελαιόλαδο τόσο ώστε να καλυφθεί ο πάτος. Τσιγαρίστε τα κομμάτια του κρέατος. Μόλις πάρουν χρώμα ρίξτε στην κατσαρόλα το κρεμμύδι, το σκόρδο, αλάτι και πιπέρι. Τσιγαρίστε για λίγο και στη συνέχεια ρίξτε τον πελτέ. Αφήστε για 5 λεπτά και σβήστε με το κρασί. Στη συνέχεια προσθέστε την τομάτα, τα φύλλα δάφνης, τη ζάχαρη, το μπαχάρι και λίγο νεράκι. Αφήστε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά για περίπου 1 ώρα.
Εντωμεταξύ, βράστε τις χυλοπίτες σε άφθονο αλατισμένο νερό. Στραγγίστε και περιχύστε τις με καυτό ελαιόλαδο, μαργαρίνη ή βούτυρο ανάλογα με την προτίμηση σας. Σερβίρετε βάζοντας χυλοπίτες περιμετρικά στο πιάτο και στο κέντρο αφήστε χώρο για να βάλετε το μοσχαράκι με τη σάλτσα.  
 
 
Από τη συντακτική ομάδα του dietup.gr