Μοσχαράκι εξοχικό

628408_blog.jpg
Υλικά για 4 άτομα
 
600γρ μοσχαρίσιο κρέας χωρίς κόκαλο
2 κόκκινες πιπεριές χοντροκομμένες
2 κίτρινες πιπεριές χοντροκομμένες
2 πορτοκαλί πιπεριές χοντροκομμένες
3 μεγάλα κρεμμύδια χοντροκομμένα
1 μεγάλη πατάτα κομμένη σε κυβάκια
3 μεγάλα καρότα ψιλοκομμένα
1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι, πάπρικα, ρίγανη
λαδόκολλα
 
Για το μαρινάρισμα:
2 ποτήρια κόκκινο κρασί
2 φύλλα δάφνης
2 σκελίδες σκόρδο
 
Εκτέλεση
 
Βάζετε το κρέας μέσα σε ένα μεγάλο μπολ μαζί με τα υλικά για το μαρινάρισμα. Το αφήνετε για τουλάχιστον 12 ώρες.
Αφαιρείτε το κρέας, το κόβετε σε μπουκίτσες, και το βάζετε σε ένα ταψί το οποίο έχετε «ντύσει» με λαδόκολλα. Τη μαρινάδα τη σουρώνετε και τη βάζετε να βράσει για περίπου 20-25 λεπτά, ώστε να έχετε μια πιο πηχτή σάλτσα κρασιού.
Σε μια κατσαρόλα βράζετε τις πατάτες για 10 λεπτά, μετά ρίχνετε στην ίδια κατσαρόλα και τα καρότα και τα κρεμμύδια και βράζετε για άλλα 10 λεπτά. Σουρώνετε τα λαχανικά και τα ρίχνετε μέσα στο ταψί μαζί με το κρέας. Ρίχνετε επίσης όλες τις πιπεριές, αλάτι, πιπέρι, πάπρικα, ρίγανη, ελαιόλαδο και ανακατεύετε καλά. Τυλίγετε όλα τα υλικά με τη λαδόκολλα.
Ψήνετε στους 200 βαθμούς για 40 λεπτά. Σερβίρετε περιχύνοντας κάθε πιάτο με 2 κουταλιές της σούπας σάλτσα κρασιού.
 
Από τη συντακτική ομάδα του dietup.gr