Κοτόπουλο με τηγανιτό ρύζι

new9_kotopoulomethagnhtoryzi.jpg

Υλικά για 4 άτομα

2 μεγάλα στήθη από κοτόπουλο κομμένα σε πολύ μικρά κομμάτια
1 κούπα ρύζι μακρύκκοκο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα- ψιλοκόψτε και τα πράσινα φύλλα
1 αυγό
αλάτι, πιπέρι
1 κ.γλ.ζάχαρη
σάλτσα σόγιας
σάλτσα σόγιας από κίτρινο σπόρο
λάδι
1 ντομάτα
1 αγγούρι
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
μοσχολέμονο

 
Εκτέλεση
             
Κόβετε στη μέση τη τομάτα , πετάτε την εσωτερική της σάρκα και ψιλοκόβετε το εξωτερικό περίβλημα.
Βάζετε στο γουόκ (αν δεν έχετε, σε ένα αντικολλητικό τηγάνι) φυτικό λάδι, αφήνετε να ζεστάνει και ρίχνετε τα κομμάτια κοτόπουλου. Μαγειρεύετε μέχρι να ροδοκοκκινίσει.
Προσθέτετε ένα αυγό, δυναμώνετε τη φωτιά και ρίχνετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, τη ντομάτα και το ρύζι. Ανακατεύετε και χαμηλώνετε τη φωτιά.
Προσθέτετε αλάτι, πιπέρι, τη ζάχαρη, 1 κουταλάκι από τη κάθε σάλτσα σόγιας, ανακατεύετε και δυναμώνετε τη φωτιά.
Ρίχνετε στο γουόκ τα πράσινα φυλλαράκια από το φρέσκο κρεμμύδι.
Σερβίρετε και γαρνίρετε με πολύ λεπτές λωρίδες από αγγούρι και καρότο, κομματάκια ντομάτας, φρέσκο κρεμμύδι και φέτες μοσχολέμονο (lime).
 

Από τη συντακτική ομάδα του dietup.gr