Κολοκυθόπιτα… η γρήγορη (χωρίς φύλλο)

new9_kolokythopita grhgorh.JPG

Υλικά για 1 ταψί του φούρνου

 

7 πράσινα κολοκύθια τριμμένα στον τρίφτη

300 γρ. φέτα

100 γρ. τριμμένη γραβιέρα αλμυρή

2 κρεμμύδια τριμμένα στον τρίφτη

1 φλιτζ. ψιλοκομμένο δυόσμο

2 φλιτζ. αλεύρι

1 φλιτζ. ελαιόλαδο

αλάτι, πιπέρι

 

Εκτέλεση

 

Ρίχνουμε τα τριμμένα κολοκύθια μέσα σε μια λεκάνη. Ρίχνουμε τον ψιλοκομμένο δυόσμο και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε τη φέτα θρυμματισμένη και το κεφαλοτύρι και αρχίζουμε να ζυμώνουμε το μίγμα.

Σε ένα τηγάνι μαραίνουμε το κρεμμυδάκι σε λίγο νερό και μόλις απορροφήσει τα υγρά του το ρίχνουμε μέσα στο μίγμα από τα κολοκύθια. Αλατοπιπερώνουμε και αρχίζουμε να προσθέτουμε στο μίγμα αλεύρι κοσκινιστό μέχρι να σχηματιστεί μια υδαρής ζύμη (= όχι σφιχτή). Ανακατεύουμε για μια τελευταία φορά και αφήνουμε το μίγμα να ξεκουραστεί στο ψυγείο για 2 ώρες.

Παίρνουμε ένα ταψί του φούρνου, το λαδώνουμε καλά, το πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι και αδειάζουμε μέσα το μίγμα με τα κολοκυθάκια. Ισιώνουμε από πάνω με ένα πιρούνι και περιχύνουμε με το υπόλοιπο λάδι.

Ψήνουμε στο φούρνο στους 180ο για περίπου 1 ώρα και μέχρι από πάνω να σχηματιστεί μια χρυσή κρούστα. Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και τη κόβουμε σε κομμάτια.

 

Από τη συντακτική ομάδα του dietup.gr