Ψαρονέφρι γεμιστό

new11_xoirinogemisto.jpg
Υλικά

3 ψαρονέφρια
10 ξερά δαμάσκηνα
10 ξερά βερίκοκα
  μια χούφτα σταφίδες
1 πράσο
1 κρεμμύδι
3 φλιτζάνια άσπρο γλυκό κρασί
5 πράσινα μήλα
3 κ.σ κουκουνάρι
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

 

Ψιλοκόβουμε το πράσο και το κρεμμύδι και σοτάρουμε σε λίγο ελαιόλαδο και προσθέτουμε τα φρούτα χοντροκομμένα. Σβήνουμε με το μισό κρασί, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να σιγοβράσει για 10 περίπου λεπτά.
Χαράζουμε το φιλέτο σε σχήμα σταυρού και ανοίγουμε προσεκτικά για να βάλουμε την γέμιση. Γεμίζουμε τα ψαρονέφρια με την γέμιση μας και τα τυλίγουμε σε αλουμινόχαρτο. Τα τοποθετούμε σε ταψί, γεμίζουμε με 2 ποτήρια νερό, τα μήλα και το υπόλοιπο κρασί και ψήνουμε για 40 περίπου λεπτά στους 180. Αφού ψηθούν, στραγγίζουμε τα υγρά και τα σιγοβράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα μας. Καβουρδίζουμε το κουκουνάρι και σερβίρουμε το κρέας περιχύνοντας με σάλτσα και πασπαλίζοντας με κουκουνάρι.

Σερβίρετε με πουρέ κάστανο ή πουρέ πατάτας

Από τη συντακτική ομάδα του dietup.gr