Παγωτό με γιαούρτι και μέλι

fage_pagoto.jpg

Υλικά

400g γιαούρτι στραγγιστό Total
250 ml κρέμα γάλακτος
2 ασπράδια αβγών
1/2 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
1 βανίλια
4 κουταλιές σούπας αμύγδαλα ασπρισμένα, καβουρδισμένα και ψιλοκομμένα
5 κουταλιές σούπας μέλι

 

Εκτέλεση

Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με τη βανίλια στο μίξερ μέχρι να φουσκώσει και να αποκτήσει παχύρρευστη μορφή. Προσθέτουμε το γιαούρτι και το μέλι και χτυπάμε για 1 λεπτό ακόμη.
Σε ξεχωριστό μπολ χτυπάμε στο μίξερ τα ασπράδια για να γίνουν μαρέγκα.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη σε 2 δόσεις και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να σφίξει καλά η μαρέγκα.
Στη συνέχεια ρίχνουμε τη μαρέγκα και τα ψιλοκομμένα αμύγδαλα στο μείγμα του γιαουρτιού και ανακατεύουμε απαλά με σπάτουλα μέχρι να γίνουν ενιαίο μείγμα.
Μεταφέρουμε το μείγμα σε ανοξείδωτο μπολ με καπάκι και το αφήνουμε στην κατάψυξη για 1 ώρα, να σκληρύνει λίγο. Το βγάζουμε από την κατάψυξη και ανακατεύουμε με κουτάλι μέχρι να αφρατέψει.
Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μία φορά ακόμη. Ξαναβάζουμε το παγωτό στην κατάψυξη για να παγώσει καλά.
Όταν θέλουμε να σερβίρουμε, το αφήνουμε εκτός ψυγείου, να μαλακώσει λίγο. Σερβίρουμε το παγωτό σε μπολ περιχύνοντας με λίγο μέλι και πασπαλίζοντας με ψιλοκομμένα αμύγδαλα.

Chef: Δημήτρης Σκαρμούτσος