Καλαμάρια μαρινάτα με σάλτσα από γιαούρτι και αγγούρι

fage_kalamaria.jpg

Υλικά

1 κιλό καλαμαράκια καθαρισμένα
1/2 φλιτζάνι ξηρό κόκκινο κρασί
1 κουταλιά σούπας χυμό λεμονιού
1/4 φλιτζανιού λάδι, λίγο ξίδι
1/2 κουταλάκι τσαγιού ξερό βασιλικό
ΣΑΛΤΣΑ ΑΠΟ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΚΑΙ ΑΓΓΟΥΡΙ
2 μικρά αγγουράκια
Αλάτι, λαδόξυδο
1 κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι τσαγιού γιαούρτι στραγγιστό Total
Άνηθο ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

Κόβουμε τα καλαμαράκια σε στρογγυλές φέτες, σαν δαχτυλίδια και τα βάζουμε σε βαθουλή πιατέλα.
Προσθέτουμε τα υλικά της μαρινάτας. Σκεπάζουμε και αφήνουμε 1 έως 2 ώρες.
Ψήνουμε τα καλαμαράκια αφού τα στραγγίξουμε σε δυνατή φωτιά, σε ταψί αλειμμένο με λάδι, για 30 λεπτά.
Σάλτσα γιαουρτιού με αγγούρι: Καθαρίζουμε τα αγγουράκια και τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Τ’ αλατίζουμε και τ’ αφήνουμε 15 λεπτά για να βγάλουν το νερά τους.
Τα στραγγίζουμε καλά και τα βάζουμε σε μπολ. Χτυπάμε λίγο λάδι με ξίδι και προσθέτουμε το κρεμμυδάκι, τον άνηθο και λίγο πιπέρι.
Προσθέτουμε τα αγγουράκια και τέλος το γιαούρτι και ανακατεύουμε ελαφρά. Γαρνίρουμε με φύλλα μαρουλιού και ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι.
Αναμονή – 1 ώρα

Chef: Δημήτρης Σκαρμούτσος