Ζαμπονοτυρόπιτα έτοιμη σε 20 λεπτά!

synthel_zamponotyropita.jpg

Υλικά

1 πακέτο φύλλο σφολιάτας
300γρ ζαμπόν χαμηλών λιπαρών
500γρ τυρί τριμμένο χαμηλών λιπαρών (της αρεσκείας σας)
2 μεγάλες ντομάτες κομμένες σε λεπτές ροδέλες
1 φλιτζάνι κέτσαπ
2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
2 κουταλιές της σούπας σουσάμι για πασπάλισμα
1 αυγό κι 1 κρόκο χτυπημένα για άλειμμα
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Αλείφετε με λίγο ελαιόλαδο ένα μεγάλο ταψί. Απλώνετε το ένα από τα δύο φύλλα σφολιάτας στο ταψί σας και το αλείφετε με την κέτσαπ. Ψιλοκόβετε το ζαμπόν και το ρίχνετε πάνω από το αλειμμένο φύλλο. Στη συνέχεια ρίχνετε από πάνω το τριμμένο τυρί και από πάνω απλώνετε τις ροδέλες ντομάτας. Αλατοπιπερώνετε τις ντομάτες και σκεπάζετε με το 2ο φύλλο σφολιάτας. Πατάτε τις άκρες με ένα πιρούνι ώστε να ενωθούν τα 2 φύλλα. Αλείφετε το πάνω μέρος με το χτυπημένο αυγό και πασπαλίζετε με σουσάμι. Ψήστε τη ζαμπονοτυρόπιτα σε προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά. Πριν τη βγάλετε από το φούρνο ανασηκώστε και βεβαιωθείτε ότι έχει ψηθεί καλά κι από κάτω, διαφορετικά αφήστε για άλλα 5 λεπτά στο φούρνο, με το διακόπτη στη θέση της κάτω αντίστασης.

Από τη συντακτική ομάδα του dietup.gr