Κραουτσάλατ (Krautsalat): Σαλάτα Λάχανο από την Αυστρία

kraoutsalad.jpg

Υλικά για 6 άτομα

1 λάχανο ψιλοκομμένο
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
3 κουταλιές της σούπας ξύδι
3 κουταλιές της σούπας καπνιστό μπέικον κομμένο σε κύβους
αλάτι, ζάχαρη, κύμινο, θυμάρι

 

 

Εκτέλεση

Ρίξτε το λάχανο για περίπου 5 λεπτά σε νερό που βράζει, μέσα στο οποίο έχετε ρίξει λίγο κύμινο, λίγο θυμάρι και 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη.
Βγάλτε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήστε το λάχανο για ακόμη 5 λεπτά μέσα στην κατσαρόλα με κλειστό το καπάκι της. Στη συνέχεια σουρώστε, ρίξτε το ελαιόλαδο και το ξύδι και ανακατέψτε.
Βάλτε το μπέικον σε ένα τηγανάκι με ελάχιστο ελαιόλαδο και αφήστε μέχρι να ροδίσει.
Γαρνίρετε το λάχανο με το τσιγαρισμένο μπέικον. Η σαλάτα σερβίρεται ζεστή.

Από τη συντακτική ομάδα του dietup.gr