Μανιτάρια Πορτομπέλο (Portobello) στο φούρνο με φρέσκια τομάτα και Cottage cheese

portobellogemista.jpg
Υλικά για 4 άτομα

500γρ μανιτάρια πορτομπέλο
3-4 ώριμες τομάτες κομμένες σε στρογγυλές φέτες
2 φλιτζάνια Cottage cheese
1 μπρόκολο
λίγο ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι, σκόρδο σε σκόνη, ξύδι μπαλσάμικο

 
 
Εκτέλεση

Ξεκινήστε με το να βγάλετε το κοτσάνι από τα μανιτάρια και να ξεφλουδίσετε το πάνω μέρος τους. Στη συνέχεια με ένα κουταλάκι του γλυκού αφαιρέστε με προσοχή (ξύνοντας ελαφρά) την σκούρα σάρκα στο εσωτερικό.
Τοποθετήστε τα σε ένα ταψί, το οποίο έχετε λαδώσει, σαν βαρκούλες. Ραντίστε το καθένα  με ελάχιστο ελαιόλαδο, ρίξτε αλάτι, πιπέρι και αρκετό σκόρδο σε σκόνη και ψήστε τα για 10 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς.
Βγάλτε το ταψί από το φούρνο και τοποθετήστε πάνω στην κάθε βαρκούλα 2 φέτες ντομάτας, αλάτι, πιπέρι, 1 κουταλιά της σούπας Cottage Cheese και μια φουντίτσα από το μπρόκολο. Ξαναβάλτε τα στο φούρνο για άλλα 5 – 10 λεπτά.

Από τη συντακτική ομάδα του dietup.gr