Τονοσαλάτα extra light

new11_6817701_s.jpg

Υλικά

 

1 μαρούλι πολύ καλα πλυμένο και κομμένο

½ ματσάκι ψιλοκομμένο άνιθο

1-2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα

1 κονσέρβα τόνο σε νερό

2 κουταλιές της σούπας καλαμπόκι

1 ντομάτα μέτρια κομμένη σε μικρά κομμάτια

1 μικρό αγγούρι κομμένο σε μεγάλους κύβους

αλάτι, χυμό από μισό λεμόνι

ελαιόλαδο

1 ½ κουταλιά σούπας μαγιονέζα extra light

 

Εκτέλεση

 

Σε ένα μεγάλο μπωλ σαλάτας βάζουμε το κομμένο μαρούλι, τον άνηθο, τα κρεμμυδάκια, το μαϊντανό και τα ανακατεύουμε. Στη συνέχεια προσθέτουμε -αφού στραγγίσουμε- τον τόνο, το καλαμπόκι την ντομάτα και το αγγούρι και ανακατεύουμε. Σε ένα σείκερ βάζουμε το χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο και το αλάτι και χτυπάμε. Περιχύνουμε με το μείγμα την σαλάτα μας και προσθέτουμε και τη μαγιονέζα. Ανακατεύουμε και πάλι ώστε να ομογενοποιηθούν τα υλικά μας και τη σερβίρουμε.

 

Από τη συντακτική ομάδα του dietup.gr