Κοτόπουλο με γιαούρτι και μυρωδικά

fage_kotopoulomegiaourti.jpg

Υλικά

½ κιλό κοτόπουλο φιλέτο (με την πέτσα του)
250 γρ. γιαούρτι στραγγιστό Total 0%
Μερικά κλωναράκια από ρίγανη, θυμάρι, φασκόμηλο
5 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Aνασηκώνουμε προσεκτικά την πέτσα του κοτόπουλου και γεμίζουμε το ενδιάμεσο κενό με γιαούρτι.
Aλατοπιπερώνουμε καλά τα φιλέτα και ζεσταίνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι το ελαιόλαδο.
Aπλώνουμε στον πάτο του τηγανιού τα κλωναράκια των μυρωδικών και τοποθετούμε από πάνω τα φιλέτα.
Mαγειρεύουμε και από τις δύο πλευρές σε μέτρια φωτιά μέχρι να ψηθεί σε βάθος το κοτόπουλο και να ροδίσει η πέτσα του.

Chef: Δημήτρης Σκαρμούτσος