Διπλωπιτάκια

new3_4595682_blog.jpg

Υλικά

1 πακέτο ζύμης κουρού
250γρ φέτα τριμμένη
2 μπάλες μοτσαρέλα
2 ντομάτες
½ φλιτζάνι λιαστή ντομάτα πολύ ψιλοκομμένη
2 κουταλάκια του γλυκού βασιλικό (ξερό)
λίγο ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Αφαιρείτε από τις ντομάτες τους σπόρους και τις κόβετε σε μικρούς κύβους. Τρίβετε την μοτσαρέλα και βάζετε σε ένα μπολ τα τυριά, τις ντομάτες, τη λιαστή ντομάτα, τον βασιλικό, λίγο αλατοπίπερο, 3-4 κουταλιές ελαιόλαδο και ανακατεύετε καλά.
Φτιάχνετε τα πιτάκια ως εξής: Ανοίγετε τα φύλλα κουρού στον πάγκο εργασίας και κόβετε το κάθε ένα σε 3 λωρίδες κάθετα και 3 οριζόντια έτσι ώστε να δημιουργήσετε 9 τετραγωνάκια σε κάθε φύλλο. Μοιράζετε την γέμιση στα κομμάτια της ζύμης. Αλείφετε με νερό τις άκρες από κάθε κομμάτι και τις διπλώνετε προς τα μέσα αφήνοντας τις γωνίες χαλαρές. Τις πιέζετε ελαφρά για να κολλήσουν και να μην ανοίξουν στο ψήσιμο.
Βάζετε τα πιτάκια με την σειρά σε ρηχό ταψί και αλείφετε το επάνω μέρος της ζύμης με λίγο ελαιόλαδο. Τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς (χωρίς αέρα), για 40 λεπτά περίπου.

Από τη συντακτική ομάδα του dietup.gr