Έτοιμη για παραλία σε χρόνο ρεκόρ!

etoimhgiaparalia_home.jpg

05

etoimhgiaparalia5. Λαμπερό και υγιές δέρμα με σπιτικές συνταγές για peeling και μάσκες

Πολλές φορές τον χειμώνα εγκαταλείπουμε σε κάποιο βαθμό την περιποίηση του δέρματός μας, το οποίο είναι καλά κρυμμένο πίσω από χοντρά και μακριά ρούχα. Όταν όμως έρχεται η ώρα της παραλίας τα πράγματα αλλάζουν! Αν θες ένα λαμπερό και υγιές δέρμα δεν έχεις παρά να ξεκινήσεις να χρησιμοποιείς μερικά από τα peeling και τις μάσκες που προτείνει το dietup, σύμφωνα πάντα με τον τύπο του δέρματός σου και τις οδηγίες του γιατρού σου (για περιπτώσεις αλλεργιών, ακμής κτλ)

Ενδεικτικά:

Α. Μάσκα λάμψης με μήλο και γιαούρτι

 Υλικά

½ μήλο τριμμένο ή πολτοποιημένο στο μπλέντερ

1 κουταλάκι του γλυκού μέλι

1 κουταλάκι του γλυκού γιαούρτι πλήρες

Εκτέλεση

Ανακατεύετε όλα τα υλικά κι απλώνετε το μείγμα στο πρόσωπο για 10 – 15 λεπτά. Ξεπλένετε με χλιαρό νερό και συνεχίζετε με τη συνήθη ενυδατική κρέμα σας. 

Β. Κρέμα απολέπισης κατά της κυτταρίτιδας

Το συγκεκριμένο σκραμπ βοηθά στην καταπολέμηση της κυτταρίτιδας, προκαλώντας υπεραιμία στα σημεία που εφαρμόζεται. Γι αυτό επιμείνετε στα σημεία με όψη φλοιού πορτοκαλιού.

Υλικά

1 φλιτζάνι ζάχαρη ή αλάτι χοντρό

1 κουταλιά της σούπας κανέλλα

Ελαιόλαδο ή σπορέλαιο (περίπου 1/2 φλιτζάνι)

Εκτέλεση

Βάζετε σε ένα μπολ τη ζάχαρη (ή το αλάτι) με την κανέλα και προσθέτετε τόσο λάδι ώστε μόλις να σκεπάσει τη ζάχαρη. Ανακατεύετε καλά το μίγμα και το παίρνετε μαζί σας στο μπάνιο. Κάνετε αρχικά ένα ζεστό ντους για να ανοίξουν οι πόροι και στη συνέχεια απλώνετε σε βρεγμένο δέρμα κάνοντας απαλό μασάζ για αρκετή ώρα σε όλο το σώμα. Ξεπλένετε πολύ καλά με χλιαρό νερό.  

Δείτε περισσότερα εδώ.