eytyxhs_tn_taramosalata2.jpg

Σαρακοστιανό τραπέζι χωρίς ταραμοσαλάτα δε γίνεται. Είναι τόσο εύκολο να φτιάξετε μόνοι σας που δεν αξίζει να πάρετε έτοιμη. Αυτή είναι μία απλή και εύκολη συνταγή για ταραμοσαλάτα. Αν σας αρέσει ο ταραμάς, δοκιμάστε την.

Υλικά

100 γρ. άσπρο Ταραμά (χαβιάρι μπακαλιάρου)
250 γρ. ψίχα που έχετε μουλιάσει στραγγίξει και στεγνώσει από μια φραντζόλα
μπαγιάτικο ψωμί
Χυμό 1 Λεμονιού
100 ml Ελαιόλαδο
Μαύρες Ελιές για γαρνίρισμα

Σκεύη

Μεγάλο ξύλινο γουδί
Πιάτο ή μπολ για σερβίρισμα
λεμονοστύφτη

Εκτέλεση

Αφαιρέστε την κόρα από το ψωμί και μουσκέψτε το σε μπολ για 10 λεπτά.
Στραγγίστε το ψωμί και βάλτε το σε βαθύ μπολ μαζί με τον ταραμά
Χτυπήστε με μίξερ χεριού για 2-3 λεπτά και συνεχίστε να χτυπάτε προσθέτοντας λίγο – λίγο το λάδι και το λεμόνι. Φυλάξτε την ταραμοσαλάτα στο ψυγείο για 30 λεπτά πριν σερβίρετε.

Σερβίρετε σε μικρό πιάτο και γαρνίρετε με ελιές. Στο αρχικό μείγμα μπορείτε να προσθέσετε 1-2 σκελίδες σκόρδο. Μπορείτε να αντικαταστήσετε όλο το ψωμί η μέρος του με βρασμένες πατάτες που τις έχετε κάνει πουρέ. Διατηρήστε την ταραμοσαλάτα στο ψυγείο μέχρι 2 εβδομάδες.

Πηγή: Ευτύχης Μπλέτσας (bletsas.gr)