Σοκολατό…πιτσα με μπανάνα και φράουλες

new21_sokolatopitsa.jpg
Υλικά

Για τη ζύμη
1 και 1/3 φλιτζάνι αλεύρι
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
2 κουταλιές της σούπας  καστανή ζάχαρη
¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2 πορτοκάλια σε χυμό
Ξύσμα 1 πορτοκαλιού
 
Επίσης
125γρ σοκολάτα κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια
100γρ σοκολάτα γάλακτος σε μικρά κομμάτια
2 φλιτζάνια φράουλες ψιλοκομμένες
3 μπανάνες κομμένες σε φέτες

 
Εκτέλεση

Ζυμώνετε όλα τα υλικά της ζύμης ώσπου να έχετε ένα μαλακό ζυμάρι. Αλείφετε μια λαμαρίνα με λίγο ελαιόλαδο, αλευρώνετε λίγο τα χέρια σας και απλώνετε το ζυμάρι μέσα στη λαμαρίνα (σχηματίστε ένα κυκλικό δίσκο διαμέτρου περίπου 30εκ). Απλώστε τα φρούτα πάνω από το ζυμάρι και ψήστε στους 170 βαθμούς για περίπου 25 λεπτά. Βγάζετε από το φούρνο και ρίχνετε αμέσως τα κομμάτια σοκολάτας. Αφήνετε για λίγα λεπτά ώστε να λιώσει η σοκολάτα και σερβίρετε.
Αν θέλετε κάντε τη συνταγή νηστίσιμη βάζοντας μόνο σοκολάτα κουβερτούρα.
 
Από τη συντaκτική ομάδα του dietup.gr