Εύκολο, γρήγορο και πολύ αγαπητό γλυκό. Αν έχετε σπιτικά κουλουράκια ή μπισκοτάκια, προτιμήστε τα από αυτά του εμπορίου. Θα δώσουν άλλη γεύση στον κορμό, θα σας έρθουν πιο φθηνά και πιθανότατα να είναι πιο υγιεινά και με λιγότερα πρόσθετα.

Υλικά

2 πακέτα μπισκότα πτι μπερ (450-500 γραμ. συνολικά)
½ ποτήρι παγωμένο γάλα
2 κουταλιές κονιάκ
1 πακέτο βούτυρο ή μαργαρίνη (250 γραμ.)
3 μεσαία αβγά
2 φλιτζάνια άχνη ζάχαρη
1 κουτί κακάο (125 γραμ.)
2 βανίλιες (τα μικρά άσπρα στρογγυλά κουτάκια με το κόκκινο καπάκι)
½ κουταλάκι αλάτι
100-150 γραμ. καβουρντισμένα σπασμένα αμύγδαλα
λαδόχαρτο

Εκτέλεση

Αφήνεις το βούτυρο και τα αβγά τουλάχιστον 2 ώρες εκτός ψυγείου. Σπάζεις τα μπισκότα σε μικρά κομμάτια και τα βάζεις σε ένα μπολ. Χτυπάς σε μεγάλο μπολ (καλύτερα με μίξερ χειρός), το βούτυρο με τη ζάχαρη για να γίνουν κρέμα. Ρίχνεις ένα-ένα ολόκληρα τα αβγά εναλλάξ με μικρές ποσότητες κακάο. Κρατάς 2 κουταλιές κακάο μέσα στο σακουλάκι του. Ρίχνεις το αλάτι και τις βανίλιες και ανακατεύεις 5 λεπτά μέχρι να γίνει η κρέμα αφράτη. Ρίχνεις το κονιάκ στο γάλα και ραντίζεις με αυτό τα μπισκότα. Ανακατεύεις την κρέμα με τα μπισκότα και τα αμύγδαλα και βάζεις το μπολ στο ψυγείο για μισή ώρα, ώστε να πήξει λίγο. Κόβεις ένα κομμάτι χαρτί περίπου 50 εκατοστά, το πασπαλίζεις με λίγο κακάο και τοποθετείς πάνω του το μείγμα κάνοντας με τα χέρια σου ένα ρολό διαμέτρου 8-10 εκατοστών.  Πασπαλίζεις το ρολό και από πάνω με το υπόλοιπο κακάο και διπλώνεις σφιχτά. Το βάζεις για 2 ώρες στην κατάψυξη και μετά στο ψυγείο. Το βγάζεις 1 ώρα πριν το σερβίρεις και το κόβεις σε φέτες 2  εκατοστών. 

Πηγή: Ευτύχης Μπλέτσας (bletsas.gr)