eytyxhs_tn_kryafroutosoupa.jpg

Οι φρουτόσουπες είναι το αγαπημένο μου σνακ! Τις φτιάχνω για πρωινό, απογευματινό, βραδινό κ.ο.κ…. Είναι πολύ απλές συνταγές και πολύ πρακτικές, γιατί μπορείς να αυτοσχεδιάσεις με ότι έχεις στο ψυγείο σου!

ΣΚΕΥΗ

Λίγο πριν ξεκινήσει το γύρισμα, βγάλε από τα ντουλάπια σου: μια επιφάνεια κοπής, δύο ποτήρια, μπολάκια για τα υλικά, μπλέντερ. Αν το γύρισμα γίνει σε στούντιο, ενημέρωσε την παραγωγή για ότι χρειαστείς.

Υλικά

Πρώτη πρόταση:
Θα χρειαστείτε:
2 μπανάνες
2 αχλάδια
1 ποτήρι γάλα
Για γαρνίρισμα:

1 ακτινίδιο, μακαντέμια, φουντούκια

Δεύτερη πρόταση:
Θα χρειαστείτε:
3 καρότα
2 μήλα
2 μανταρίνια
Για γαρνίρισμα:

1 ρόδι, χυμό μήλου ή πορτοκαλιού, ηλιόσποροι, καρύδια

Εκτέλεση

Η εκτέλεση της συνταγής είναι ίδια και στις δύο περιπτώσεις:

Κόβουμε τα φρούτα σε κομμάτια ώστε να χωράνε στο μπλέντερ μας. Ρίχνουμε λίγο γάλα ή χυμό για να δώσουμε μεγαλύτερη ρευστότητα στην σούπα μας. Χτυπάμε μέχρι να διαλυθούν καλά τα φρούτα και να γίνουν μια ομοιόμορφη κρέμα.

Σερβίρουμε σε βαθιά πιατάκια και γαρνίρουμε με ότι έχουμε στο σπίτι από άλλα φρούτα ή ξηρούς καρπούς.

Αγοράστε διπλή ποσότητα υλικών, στην περίπτωση που χρειαστεί να ξαναγυριστεί κάποιο στάδιο. Π.χ. μπορεί να πέσει κάτω το μπλέντερ και να χυθεί το μείγμα!

Κόψε τα φρούτα on camera, γιατί αυτή είναι η μόνη προπαρασκευαστική διαδικασία που απαιτεί η συνταγή. Φρόντισε να είναι διαλεγμένα προσεκτικά και πλυμένα καλά.

Όσο κόβεις τα λαχανικά, πες λίγα λόγια για την συνταγή σου. Πχ. «Η φρουτόσουπα είναι ένας εύκολος και γρήγορος τρόπος για να καταναλώσετε συνδυασμό φρούτων οποιαδήποτε στιγμή. Είναι ιδανική για πρωινό ή για απογευματινό σνακ. »

Φρόντισε να έχεις τους ξηρούς καρπούς κομμένους και έτοιμους στα μπολάκια τους.

Πηγή: Ευτύχης Μπλέτσας (bletsas.gr)