Κοτόπουλο με κορν φλέικς

eytyxhs_tn_kotopoulomecornflakes.jpg

Ένα μεσημέρι, όταν σπούδαζα στην Αγγλία, ο συγκάτοικος μου Αριστείδης μου χτύπησε την πόρτα του δωματίου και μου ζήτησε να του κάνω μια συνταγή που βρήκε στο ίντερνετ γιατί του φάνηκε… ενδιαφέρουσα. Και ήταν πράγματι! Είναι cool επειδή πανάρεις με κορν φλεικς τα φιλέτα κοτόπουλου. Αυτοσχεδίασα και προέκυψε η συνταγή που ακολουθεί.

Πρόκειται για μία παραδειγματική συνταγή Μαγειρικής στο Γυαλί. Είναι πάρα πολύ απλή, έχει μία έξυπνη πρωτότυπη ιδέα και είναι πολύ πιθανό όποιος τη δει να δοκιμάσει να τη μαγειρέψει. Εκτός αυτών είναι και πάρα πολύ νόστιμη.

ΣΚΕΥΗ

Πριν ξεκινήσει το γύρισμα, βγάλε από τα ντουλάπια σου: Ένα κοφτερό μαχαίρι, δύο μπολ, επιφάνεια κοπής, ένα βαθύ πιάτο, τσιμπίδα για το γκριλ, ψάθινο καλάθι για τα λαχανικά, μπολάκι για τα σκουπιδάκια σου. Αν το γύρισμα γίνει σε στούντιο, ενημέρωσε την παραγωγή για αυτά που θα χρειαστείς.

Υλικά

2 φιλέτα κοτόπουλου
Για τη σάλτσα:
4 κουταλιές μουστάρδα dijon
2 κουταλιές μέλι
½ κουταλάκι κάρυ
2 κουταλιές στραγγιστό γιαούρτι (προαιρετικά)

3 κούπες κορν φλεικς

Εκτέλεση

Κόβετε τα φιλέτα κοτόπουλου διαγώνια σε κομμάτια μακρόστενα αλλά όχι πολύ λεπτά και μακριά.
Ανακατεύετε τα υλικά της σάλτσας σε ένα μπολ. Στη συνέχεια ρίχνετε μέσα στη σάλτσα τα κομμάτια κοτόπουλου και τα αφήνετε εκεί το λιγότερο για 20 λεπτά.

Ενώ περιμένετε, μπορείτε να φτιάξετε την σαλάτα με την οποία θα συνοδέψετε το κοτόπουλο. Κόψτε λαχανικά (κολοκύθι, μελιτζάνα, πιπεριά) σε λεπτές φέτες ώστε να τα ψήσετε στη συνέχεια στο γκριλ μαζί με το κοτόπουλο.

Ρίχνετε τα κορν φλείκς σε βαθύ πιάτο και τα τρίβετε με τα χέρια σας για να διαλυθούν.
Βουτάτε ένα-ένα τα κομμάτια κοτόπουλο στο τρίμμα κορνφλεικς και τα τοποθετείτε στη σχάρα και στο γκριλ.

Ψήνετε για 8 λεπτά από την κάθε μεριά. Τα κορν φλέικς πρέπει να ροδίσουν αλλά όχι να καούν για αυτό δεν πρέπει να μπουν πολύ κοντά στο γκριλ.

Αγοράστε διπλάσια ποσότητα υλικών, γιατί μπορεί να χρειαστεί να ξαναγυριστεί κάποιο στάδιο.

Κάνε την διαδικασία on camera, γιατί ούτως η άλλως η εκτέλεση της συνταγής έχει μικρή διάρκεια.

Εξήγησε στους τηλεθεατές ότι το ιδανικό όταν μαρινάρεις κρέας είναι να το αφήσεις στο ψυγείο 2-3 ώρες μέχρι να ρουφήξουν όλες τις γεύσεις και τα αρώματα.

Ενώ κόβεις τα πολύχρωμα λαχανικά σου και ο σκηνοθέτης απολαμβάνει μια ζωηρή εικόνα μπορείς να πεις μερικές ατάκες που έχεις προβάρει από πριν. Π.χ. «Αυτό το φαγητό τρώγεται τέλεια σαν σνακ. Βάλτε το και σε σάντουιτς με ντομάτα και βασιλικό» ή «Η συνταγή δεν έχει λάδι, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για δίαιτα»

Συμβούλεψε τους τηλεθεατές: «Μην χρησιμοποιήσετε μπλέντερ, γιατί δεν χρειάζεται να γίνουν εντελώς σκόνη.»

Εναλλακτικά γίνονται και στον αέρα του φούρνου αλλά θέλουν λίγο παραπάνω, περίπου 30 λεπτά στους 200 βαθμούς. Αν τα κάνεις έτσι λάδωσε ελαφρά το ταψί πριν τα ακουμπήσεις.

Πηγή: Ευτύχης Μπλέτσας (bletsas.gr)