Μπισκότα με φιστίκια Αιγίνης

new3_5528025_blog.jpg

Υλικά
 
½ κιλό αλεύρι
1 ¼ φλιτζάνι (250γρ) ζάχαρη
1 κεσεδάκι (250γρ) μαργαρίνη
1 κουταλάκι του γλυκού μαγιά
3 βανίλιες
3 αυγά
1 πρέζα αλάτι
2 φλιτζάνια φιστίκια Αιγίνης χοντροκομμένα

 

 

Εκτέλεση

Αναμιγνύετε σε ένα μεγάλο μπολ το αλεύρι, τη ζάχαρη, τη μαγιά και λίγο αλάτι και μετά προσθέτετε το βούτυρο, το οποίο έχετε αφήσει αρκετή ώρα σε θερμοκρασία περιβάλλοντος να μαλακώσει. Αρχίζετε να ζυμώνετε και προσθέτετε τις βανίλιες, 1 αυγό και δυο κρόκους από τα αυγά. Ζυμώνετε καλά, σκεπάζετε τη ζύμη και την αφήνετε για 1 ώρα στη συντήρηση του ψυγείου. Στη συνέχεια στρώνετε μέσα στα ταψιά που θα ψήσετε τα μπισκότα σας λαδόκολλα, την οποία αλείφετε με λίγη μαργαρίνη. Ανοίξτε τη ζύμη σε ένα λεπτό φύλλο (πάχους περίπου ½ εκατοστό), και με ένα κουπ πατ σε σχήμα μαργαρίτας κόψτε τη ζύμη σε μπισκότα. Τοποθετήστε τα μπισκότα στα ταψιά και αφού τα πασπαλίσετε με λίγο ζάχαρη και μπόλικα φιστίκια Αιγίνης (πατήστε λίγο τα φιστίκια ώστε να μην ξεκολλήσουν από την επιφάνεια του μπισκότου), ψήστε τα για είκοσι λεπτά στους 180 βαθμούς.

 

Από τη συντακτική ομάδα του dietup.gr