ΙΕΚ ΔΟΜΗ – Συμμετοχή σε ενημερωτική ημερίδα «Ετικέτες Τροφίμων»

deltia typoy_image imerida.jpg

11/12/2009

Οι σπουδαστές των τμημάτων Διαιτολογίας του ΙΕΚ ΔΟΜΗ, συμμετείχαν στην ενημερωτική ημερίδα που διοργάνωσε το Ίδρυμα Αριστείδης Δασκαλόπουλος, με θέμα «Ετικέτες Τροφίμων». Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου στο ξενοδοχείο Athens Electra Palace.

 

To ΙΑΔ, έχοντας ως στόχο να ακουστούν οι απόψεις των καταναλωτών σχετικά με το πώς βλέπουν τις ετικέτες, τι τους ενδιαφέρει και τι τους προβληματίζει, αλλά και για να καταγράψει τις απόψεις τους, τις δράσεις και τις λύσεις που προτείνουν οι εμπλεκόμενοι φορείς, διοργάνωσε την παραπάνω ημερίδα.
Στην ημερίδα σχολιάστηκαν τα θέματα που αφορούν τη γενική νομοθεσία περί επισήμανσης και διατροφικής επισήμανσης, αλλά και αυτά που σχετίζονται  με τους ισχυρισμούς υγείας και διατροφής. Η άποψη του καταναλωτή, αποτυπώθηκε μέσω της παρουσίασης των αποτελεσμάτων μιας πανελλήνιας έρευνας καταναλωτή του ΙΑΔ, μιας ευρωπαϊκής έρευνας, αλλά και μέσω των εκπροσώπων των καταναλωτών. iekdomiΕπιπλέον από τους εμπλεκόμενους φορείς παρουσιάστηκε το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο, οι δράσεις που έχει αναλάβει κάθε φορέας και οι λύσεις που προτείνονται οι οποίες και συζητήθηκαν στα δύο στρογγυλά τραπέζια της ημερίδας. Την ημερίδα συντόνισε ο κ. Γεώργιος Ζαρκαδάκης, Επιστημονικός Δημοσιογράφος – Εκδότης.
Info: ΙΕΚ ΔΟΜΗ, Χαρ. Τρικούπη 17, Αθήνα, 10678, τηλ.: 210 3840 552,
www.iekdomi.gr