Ουγγαρέζικη σούπα με φασόλια

new_5227316a_blog.jpg
Υλικά για 4 άτομα
 
300γρ ξερά φασόλια (μπαρμπούνια)
2 πράσινες πιπεριές
2 μέτρια κρεμμύδια
2 σκελίδες σκόρδο
200γρ αποφλοιωμένα ντοματάκια
100γρ μπέικον
½ κουταλιά πάπρικα
1 φρέσκο κρεμμυδάκι
½ κουταλάκι θυμάρι
2 λίτρα ζωμό λαχανικών
λάδι
αλάτι

 
Εκτέλεση
 
Ετοιμάστε το ζωμό. Ξεπλύνετε, στραγγίστε και μουσκέψτε τα φασόλια σε κρύο νερό για 12 ώρες. Κόψτε τις πιπεριές και το μπέικον σε κυβάκια και 1 κρεμμύδι σε λεπτές φέτες. Ψιλοκόψτε το σκόρδο και τα πιο τρυφερά φύλλα από το κρεμμυδάκι.
Στραγγίστε τα φασόλια, ρίξτε τα σε μια κατσαρόλα, προσθέστε τις πιπεριές, το μισό θυμάρι και το μισό σκόρδο. Τέλος ρίξτε το ζωμό και βράστε τα φασόλια για περίπου 1 ώρα σε χαμηλή φωτιά.
Ροδίστε το μπέικον σ’ ένα μικρό τηγάνι (χωρίς να προσθέσετε λάδι ή βούτυρο). Στραγγίστε το, ρίξτε το σε μια κατσαρόλα, προσθέστε το δεύτερο ψιλοκομμένο κρεμμύδι και σοτάρετε λίγο. Ρίξτε τα ψιλοκομμένα ντοματάκια, την πάπρικα, το υπόλοιπο θυμάρι και σκόρδο. Βράστε τη σάλτσα 2-3 λεπτά και ρίξτε τη στα φασόλια.
Βράστε τα φασόλια για άλλα 2-3 λεπτά, ρίξτε λίγο λά­δι και τα φύλλα από το φρέσκο κρεμμυδάκι. Σερβίρεται ζεστή.

 

Από τη συντακτική ομάδα του dietup.gr