Φρούτα και λαχανικά: 5 μερίδες την ημέρα τον γιατρό τον κάνουν πέρα!

new_4658766_blog.jpg
Μικρά μυστικά για να καταναλώσετε μέσα στην ημέρα 5 μερίδες φρούτων και λαχανικών.
    *      Φτιάξτε ένα μιλκ σέικ με άπαχο γάλα και φρούτα της αρεσκείας σας. Πολύ πάγο, μια κουταλιά μέλι για όσους το προτιμούν πιο γλυκό και…στην υγειά σας.
    *      Βάλτε στο σάντουιτς αρκετά λαχανικά: μαρούλι, ντομάτα, τριμμένο καρότο, πιπεριά. Θα γίνει ακόμα πιο χορταστικό και πολύ πιο θρεπτικό!


    *      Βάλτε ένα καλάθι με φρούτα πάνω στο τραπέζι όπου τρώτε συνήθως: θα δείτε ότι θα αρχίσετε να καταναλώνετε φρούτα πιο συχνά από πριν.
    *      Έχετε πάντα στο ψυγείο σας κατεψυγμένα λαχανικά: σε κρίσεις πείνας ρίξτε τα λαχανικά σε μια κατσαρόλα, βράστε τα, ρίξτε λίγο ελαιόλαδο και λεμονάκι και έχετε ένα θαυμάσιο γεύμα!
    *      Πλύνετε και καθαρίστε λαχανικά της αρεσκείας σας και βάλτε σε ένα μπολ στο ψυγείο σας: Ειδικά όταν κάνετε δίαιτα, για τις ώρες που θέλετε να ξεγελάσετε την πείνα σας προτιμήστε να φάτε λαχανικά αντί για κάποιο άλλο σνακ.
    *      Στο πρωινό, προσθέστε ένα κομμένο φρούτο μέσα στα δημητριακά σας.
    *      Δημιουργήστε πρωτότυπες σαλάτες, ανακατεύοντας λαχανικά με φρούτα (βλ ενότητα συνταγές)
    *      Βάλτε φρέσκα λαχανικά στην ομελέτα σας ή στην πίτσα σας: Η ομελέτα σας θα γίνει πολύ πιο νόστιμη προσθέτοντας πολύχρωμες πιπεριές και φρέσκο κρεμμυδάκι ενώ στην πίτσα προσθέστε φέτες φρέσκια ντομάτας, πράσινη πιπεριά και φρέσκα μανιτάρια κομμένα σε φέτες.
    *      Όταν σας πιάσει «μανία» για γλυκό, καταναλώστε αποξηραμένα φρούτα ή δροσερές φρουτοσαλάτες: Τα αποξηραμένα είναι ένα σνακ που όλοι μπορούν να το έχουν μαζί ακόμα και στο γραφείο. Αν όμως είστε σπίτι και έχετε την πολυτέλεια μιας δροσερής φρουτοσαλάτας =, κόψτε διάφορα φρούτα, προσθέστε μια κουταλιά μέλι, γιαούρτι, κανέλλα, ακόμα και 2-3 σπασμένα καρύδια και απολαύστε την!
    *      Δοκιμάστε να φτιάξετε χυμούς λαχανικών: Αν και στην Ελλάδα δεν το συνηθίζουμε, ένας δροσερός χυμός τομάτας για απογευματινό σνακ είναι καταπληκτικός!

    *      Γαρνίρετε το παγωτό με πολύχρωμα, εντυπωσιακά κομμένα φρούτα: είναι ένας τρόπος να κάνετε και τους μικρότερους της παρέας να καταναλώνουν φρούτα.
    *      Καταναλώστε μέσα στην εβδομάδα κρύες και ζεστές σούπες λαχανικών, είτε σαν σνακ, είτε σαν κανονικό γεύμα!

Από τη συντακτική ομάδα του dietup.gr