Κοτόπουλο με σος μελιού

kotopoulo.jpg
Υλικά (Μερίδες συνταγής 4)

¾  κούπας  φυσικός χυμός πορτοκάλι
2 κουταλιές σούπας φυσικός χυμός λεμόνι
4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
½ κούπα μέλι
1 κουταλιά γλυκού αλάτι
½ κουταλιά γλυκού τριμμένο μαύρο πιπέρι
1 κουταλιά γλυκού σκόνη κάρρυ
½ κουταλιά γλυκού πάπρικα
4 φιλέτα (130 γρ. το ένα) στήθος κοτόπουλου χωρίς την πέτσα

 

 
Εκτέλεση
 
Για το μαρινάρισμα: Σε ένα σκεύος αναμίξτε όλα τα παραπάνω συστατικά εκτός από το κοτόπουλο και αφού αναδεύσετε καλά το μείγμα προσθέστε τα φιλέτα κοτόπουλου και αφήστε τα στο ψυγείο για όσο το δυνατόν περισσότερη ώρα.
Προθερμάνετε το φούρνο στους 200°C και τοποθετείστε τα φιλέτα κοτόπουλου σε ταψί προσθέτοντας τη μισή ποσότητα της σώς που έχει απομείνει στο σκεύος. Αφήστε για περίπου 20-25 λεπτά το κοτόπουλου να ψηθεί στους ίδιους βαθμούς.

Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα

Μερίδα:  ¼ συνταγής
Θερμίδες:  390 kcal
Πρωτεΐνη: 28 γρ.
Υδατάνθρακες: 39 γρ.
Λίπος: 13 γρ.
Φυτικές  Ίνες: 0,5 γρ.

Πηγή: www.dietstories.gr