Κοτόπουλο λεμονάτο με αποξηραμένα σύκα

new9_4305649_blog.jpg
Υλικά (Μερίδες συνταγής 6)

1 στυμμένο λεμόνι
1/8 κούπας καστανή ζάχαρη
1/8 κούπας κόκκινο κρασί
1/6 κούπας νερό
300 γρ. αποξηραμένα σύκα
1 λεμόνι κομμένο σε φέτες
6 μπουτάκια κοτόπουλου χωρίς την πέτσα
1 κουταλιά σούπας ψιλοκομμένος μαϊντανός
Αλάτι και φρέσκο πιπέρι
 
Εκτέλεση
 
Προθερμάνετε το φούρνο στους 200°C. Σε ένα μπωλ αναμείξτε το χυμό λεμονιού, την καστανή ζάχαρη, το κόκκινο κρασί και το νερό. Σε ένα ταψί βάλτε τα σύκα και τις φέτες λεμονιού και από πάνω τους τοποθετείστε τα μπουτάκια κοτόπουλου. Στη συνέχεια περιχύστε με το μείγμα που φτιάξατε παραπάνω. Τέλος, πασπαλίστε με το αλάτι, το πιπέρι και το μαϊντανό. Ψήστε τα μπουτάκια για περίπου 45-60 λεπτά. Μόλις είναι έτοιμα τοποθετείστε τα μπουτάκια σε πιάτα και ραντίστε με το μείγμα λεμονιού και σύκων.
 
Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα
 
Μερίδα:  ¼  συνταγής
Θερμίδες:  305 kcal
Πρωτεΐνη: 18 γρ.
Υδατάνθρακες: 43,5 γρ.
Λίπος:  10 γρ.
Φυτικές  Ίνες: 7,5 γρ

Πηγή: www.dietstories.gr