Σπαγγέτι πέστο …κι έγινε!

pesto.JPG

Υλικά (4 άτομα)

1 πακέτο μακαρόνια (1/2 κιλό)
5 κουταλιές φρέσκο βασιλικό
3 κουταλιές της σούπας κουκουνάρι
4 κουταλιές της σούπας παρμεζάνα
1 κουταλιά της σούπας πεκορίνο
1 κουταλιά της σούπας καρύδι τριμμένο
1 σκελίδα σκόρδο
6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
½ κουταλάκι αλάτι

Εκτέλεση

Βράζω τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό για 8 λεπτά.

Για τη σάλτσα πέστο:

Βάζω σε ένα mini mixer το βασιλικό, το κουκουνάρι, το καρύδι, το σκόρδο, το αλάτι και το ελαιόλαδο και τα χτυπάω. Μόλις ομογενοποιηθεί το μίγμα προσθέτω το πεκορίνο και την παρμεζάνα. Έτοιμο!

Αδειάζω το μίγμα σε ένα μεγάλο σκεύος με τα ζεστά σπαγγέτι κι ανακατεύω. Σερβίρετε βάζοντας στο κάθε πιάτο ένα φυλλαράκι βασιλικού.

Από τη συντακτική ομάδα του dietup.gr