5110511_blog.jpg

Υλικά για 12 άτομα

1 ½ πακέτο μπισκότα τύπου πτι-μπερ
1 κεσεδάκι μαργαρίνη βιτάμ light
1 κρέμα γάλακτος ζαχαροπλαστικής 500γρ. (από αυτές που έχουν ήδη ζάχαρη)
500γρ τυρί κρέμα Philadelphia
1 αυγό
2 φλιτζάνια μαρμελάδα της αρεσκείας σας (φράουλα, μαυροκέρασο, λεμόνι κτλ)

Εκτέλεση

Θρυμματίστε τα μπισκότα με ένα γουδοχέρι. Λιώστε τη μαργαρίνη σε ένα μπρίκι σε χαμηλή φωτιά και περιχύστε τα τριμμένα μπισκότα. Ανακατέψτε καλά με τα χέρια μέχρι η μαργαρίνη να ποτίσει όλα τα μπισκότα. Χρησιμοποιήστε ένα στρογγυλό τσέρκι ζαχαροπλαστικής. Αν δεν έχετε, πάρτε μια στρογγυλή φόρμα για κέικ από αυτές που η βάση τους είναι αποσπώμενη. Βγάλτε τη βάση και χρησιμοποιήστε μόνο το περιμετρικό κομμάτι της φόρμας. Ακουμπήστε το σε μια στρογγυλή πιατέλα και απλώστε μέσα το μίγμα με τα μπισκότα και τη μαργαρίνη.
Χτυπήστε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει σαντιγί (αν δεν βρείτε κρέμα γάλακτος με ζάχαρη, προσθέστε 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη μέσα στην κρέμα πριν τη χτυπήσετε). Στη συνέχεια προσθέστε το τυρί κρέμα και το αυγό και αφήστε να χτυπηθούν για τουλάχιστον 5 λεπτά μέχρι να έχετε ένα ομοιογενές μίγμα. Αδειάστε το μίγμα πάνω από τη βάση των μπισκότων. Στρώστε καλά το επάνω μέρος μέχρι να γίνει λείο. Τέλος περιχύστε το πάνω μέρος με την μαρμελάδα και στρώστε τη έτσι ώστε να καλυφθεί όλη η επιφάνεια του γλυκού! Αφήστε στο ψυγείο να παγώσει για τουλάχιστον 3 ώρες.

Από τη συντακτική ομάδα του dietup.gr