Πίτσα Vegetarian (με ντομάτα, ρόκα και κάπαρη)

2252502_blog.jpg

Υλικά για 1 ταψί φούρνου

4 ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες
½ φλιτζάνι κάπαρη
1 φλιτζάνι μαύρες ελιές ψιλοκομμένες
1 ματσάκι ρόκα
2 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες
αλάτι, πιπέρι, ρίγανη

Για τη ζύμη

12γρ φρέσκια μαγιά
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
½ φλιτζάνι χλιαρό νερό
1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Εκτέλεση

Ζύμη: Παίρνω λίγο από το χλιαρό νερό και σε ένα ποτηράκι διαλύω τη μαγιά μαζί με τη ζάχαρη. Μόλις λιώσει η μαγιά ρίχνω 1-2 κουταλιές της σούπας αλεύρι και φτιάχνω έτσι προζύμι το οποίο αφήνω να ξεκουραστεί για περίπου 15 λεπτά.
Βάζω το αλεύρι σε ένα μεγάλο στρογγυλό τάπερ, ανοίγω μια τρύπα στη μέση και βάζω το προζύμι. Ρίχνω το αλάτι και αρχίζω να ζυμώνω ρίχνοντας σταδιακά χλιαρό νερό. Προσοχή, δε θέλω να λασπώσει η ζύμη! Αν τυχόν λασπώσει προσθέτω λίγο ακόμη αλεύρι. Μόλις ζυμώσω τη ζύμη, την αφήνω να ξεκουραστεί, για περίπου 30 λεπτά, σκεπασμένη.

Λαδώνω ένα ταψί και απλώνω τη ζύμη. Απλώνω τις τομάτες, την κάπαρη, τις ελιές και τα κρεμμύδια, ρίχνω αλάτι και πιπέρι, ραντίζω με λίγο λάδι και πασπαλίζω λίγη ρίγανη.
Ψήνω στους 200 βαθμούς για περίπου 15 λεπτά σε φούρνο που έχω προθερμάνει. Κόβω τα κομμάτια και σερβίρω βάζοντας πάνω από κάθε κομμάτι φρέσκα φύλλα ρόκας.

Από τη συντακτική ομάδα του dietup.gr