Αχλάδι ψητό με σιρόπι και ξηρούς καρπούς

new11_644543_low.jpg
Υλικά (για 1 μερίδα)
 
1 μέτριο αχλάδι
½ κουτ. κανέλα
½ κουτ. ζάχαρη
2 κουτ. τριμμένο καρύδι
1 κουτ. τριμμένα αμύγδαλα
 
Για το σιρόπι:
Νερό, 1 κουτ. ζάχαρη, χυμό ½ λεμονιού, 1 ξύλο κανέλας

 
Εκτέλεση
 
Ξεφλουδίζετε το αχλάδι και το πασπαλίζετε με τα τη ζάχαρη και τη σκόνη κανέλας. Το τυλίγετε σε αλουμινόχαρτο και το ψήνετε στο φούρνο. Ετοιμάζετε το σιρόπι βράζοντας το νερό, τη ζάχαρη, το λεμόνι και το ξύλο κανέλας για 6-8 λεπτά. Βάζετε το αχλάδι σε μπολ, το περιχύνετε με το σιρόπι, αφού αφαιρέσετε το ξύλο κανέλας και το πασπαλίζετε με το μείγμα των ξηρών καρπών.
 
Διαιτολόγος-Διατροφολόγος