Πρακτικός οδηγός: Πώς να χάσεις λίπος από την κοιλιά… τρώγοντας!

eat1.jpg

Αρκετές φορές ίσως να έχεις προσπαθήσει με εντατική γυμναστική και καθημερινή άθληση να απαλλαγείς από το περιττό λίπος στην κοιλιά, αλλά μάταια. Μπορεί να έχεις απελπιστεί και να εγκατέλειψες την προσπάθεια ή μπορεί παρά την εντατική άθληση να μην πέτυχες το επιθυμητό αποτέλεσμα. Την ίδια στιγμή ίσως να καταναλώνεις – άθελά σου – τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε λίπος, τα οποία σύμφωνα με τους ειδικούς πρέπει να αποφεύγονται γιατί οδηγούν στην παχυσαρκία. Για τον λόγο αυτό το λίπος στην κοιλιά πρέπει να ελέγχεται συχνά: ένας εύκολος τρόπος είναι το να μετρηθεί η περίμετρος της μέσης και εάν υπερβαίνει τα 102 εκατ. στους άνδρες και τα 88 εκατ. στις γυναίκες αυτό είναι ένδειξη, σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας, ότι υπάρχει συσσωρευμένο λίπος στην κοιλιά και ελλοχεύει ο κίνδυνος εμφάνισης σοβαρών προβλημάτων υγείας. Η χρυσή τομή ανάμεσα στη σωστή διατροφή και την κατάλληλη άθληση αποδίδει σίγουρα καρπούς και παρακάτω θα βρεις έναν πρακτικό οδηγό που θα σε βοηθήσει να χάσεις λίπος από την κοιλιά… τρώγοντας! 

Πηγή: De la Maza – Unsplash

Διάλεξε σωστές τροφές 

Αρχικά, για να πετύχεις το επιθυμητό αποτέλεσμα και να χάσεις εύκολα και γρήγορα λίπος από το στομάχι δεν χρειάζεται να βάλεις βαθιά το χέρι μέσα στην τσέπη ούτε να ακολουθήσεις κάποια πολυδάπανη και ειδική διατροφή. Αρκεί να στραφείς σε τρόφιμα ευεργετικά για τον οργανισμό σου τα οποία παράλληλα συμβάλουν στην απώλεια λίπους από την περιοχής της κοιλιάς. 

  1. Κανέλα

Κοστίζει λιγότερο από 1 ευρώ και μπορείς να την βρεις παντού. Ο λόγος για την κανέλα η οποία έχει αποδειχθεί ότι κάνει θαύματα. Πρόκειται για τροφή που μειώνει αισθητά τα επίπεδα της γλυκόζης στο αίμα μας και συνεπώς συμβάλει στο να παραμένει σε χαμηλά επίπεδα η ινσουλίνη και μπορούμε να καίμε λίπος πιο εύκολα. Κανέλα μπορείς να προσθέσεις σε δεκάδες συνταγές και γεύματα και να ενισχύσεις έτσι την πιθανότητα να χάσεις λίπος τρώγοντας το αγαπημένο σου φαγητό. 

  1. Αγγούρι

Υπάρχει σχεδόν σε κάθε ψυγείο και σίγουρα μπορείς να το προμηθευτείς σε εξαιρετικά χαμηλή τιμή. Το αγγούρι είναι μια εξαιρετική τροφή που θα σε βοηθήσει να χάσεις λίπος. Είναι φυσικό διουρητικά και βοηθάει στην γρήγορη αποτοξίνωση του οργανισμού μας. Καταναλώνοντας αγγούρι βοηθάμε το σώμα μας να κάψει λίπος πιο εύκολα από ποτέ. 

  1. Σπαράγγια

Μια άλλη εξίσου διουρητική τροφή είναι το σπαράγγι που έχει ελάχιστες θερμίδες ενώ βοηθά με τις θρεπτικές του ουσίες στη διάσπαση του λίπους. Μπορεί να καταναλωθεί σε διάφορες παραλλαγές και μαγειρεύεται ιδιαίτερα εύκολα. 

  1. Σέλινο

Πλούσιο σε φυτικές ίνες το σέλινο συμβάλει δραστικά στην ενίσχυσης του πεπτικού συστήματος και βοηθάει στην αντιμετώπιση της κατακράτησης υγρών. Καταναλώνοντας σέλινο μπορούμε να απαλλαγούμε εύκολα από το περιττό λίπος και να βγούμε πολλαπλά κερδισμένοι, καθώς πρόκειται για μια τροφή ιδιαίτερα ευεργετική για τον οργανισμό μας. 

Αγοράστε έξυπνα – προετοιμάστε γεύματα 

Για να έχει αποτέλεσμα η προσπάθεια απώλειας λίπους από την κοιλιά πρέπει να ακολουθείται από σωστή οργάνωση. Αρχικά, μπορείτε να προγραμματίσετε έγκαιρα τις αγορές των τροφών που βοηθούν στην καύση του λίπους της κοιλιάς. Πρόκειται για φρέσκα λαχανικά άλλωστε τα οποία θα βρείτε σε σούπερ μάρκετ, λαχαναγορές, λαϊκές αγορές και μανάβικα. Εάν μάλιστα αναζητήσετε προσφορές που μπορείτε να βρείτε επί παραδείγματι σε διαφημιστικά φυλλάδια, στις Market in προσφορές τριημέρου, στο έντυπο του Μασούτη και των Lidl αλλά και εάν επισκεφθείτε μια λαϊκή αργά το μεσημέρι που πέφτουν οι τιμές, θα βρείτε σίγουρα σπαράγγια ή σέλινο σε εξαιρετικά χαμηλές τιμές. Ακολούθως, ένας έξυπνος τρόπος να μην βγείτε από το πρόγραμμά της διατροφής σας είναι το να μαγειρέψετε τα εν λόγω τρόφιμα εγκαίρως και να τα αποθηκεύσετε στο ψυγείο ή την κατάψυξη. Κάθε φορά που έρχεται η ώρα του γεύματος θα έχετε έτσι έτοιμο το φαγητό σας και δεν θα… παρεκτραπείτε ψάχνοντας γρήγορες λύσεις όπως το fast food ή ανθυγιεινά σνακ. 

Το λίπος από την περιοχή της κοιλιάς αν και αποτελεί πονοκέφαλο για πολλούς δεν είναι δύσκολο να χαθεί. Αρκεί να υπάρχει σωστή οργάνωση αλλά και θέληση! Το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να επιλέξουμε τροφές που βοηθούν στην καύση λίπους, δεν κοστίζουν ιδιαίτερα και μπορούμε να βρούμε σε κάθε σούπερ μάρκετ ή λαχανοπωλείο.