Λεύκανση δοντιών – Τι πρέπει να γνωρίζετε πριν ξεκινήσετε

Η λεύκανση των δοντιών είναι μία πολύ συνηθισμένη πρακτική της αισθητικής οδοντιατρικής που μπορεί να προσφέρει λευκό χαμόγελο σε κάθε άνθρωπο οποιασδήποτε ηλικίας. Πρόκειται για μία μη επεμβατική, ανώδυνη και πολύ γρήγορη μέθοδο λεύκανσης των δοντιών που έχουν κιτρινίσει.

Το συχνότερο ερώτημα των ασθενών που θέλουν να κάνουν λεύκανση δοντιών είναι το αν χαλάει τα δόντια. Στην πραγματικότητα κανένα λευκαντικό δεν μπορεί να φθείρει το δόντι, παρά μόνο να προκληθεί κάποιου είδους ευαισθησία, σε περίπτωση που η λεύκανση επαναλαμβάνεται ξανά και ξανά.

Η λεύκανση λαμβάνει χώρα στο ιατρείο, υπό την επίβλεψη του ιατρού και γίνεται με 100% ασφάλεια, χωρίς καμία παρενέργεια.

Ποιο «λευκό» ταιριάζει στον κάθε έναν;

Ανάλογα με την ήδη υπάρχουσα απόχρωση των δοντιών, μαζί με τον γιατρό αποφασίζετε ποια είναι η απόχρωση που σας ταιριάζει περισσότερο. Συνήθως επιτυγχάνεται 1-2 τόνους λευκότερη απόχρωση από την υπάρχουσα. Λαμβάνονται υπόψη η απόχρωση της επιδερμίδας και το φύλο.

Ποια μέθοδο μπορείτε να ακολουθήσετε;

Μπορείτε να επιλέξετε την λεύκανση αποκλειστικά στο σπίτι ή το ιατρείο ή τον συνδυασμό και των δύο μεθόδων. Η λεύκανση στο ιατρείο είναι η πιο συχνή μέθοδος και πραγματοποιείται σε μία ή δύο συνεδρίες, εύκολα και γρήγορα. Τα ούλα προστατεύονται και στην συνέχεια ο ιατρός πραγματοποιεί με laser την λεύκανση. Το αποτέλεσμα φαίνεται αμέσως.

Η λεύκανση στο σπίτι γίνεται με ειδικά μασελάκια, τα οποία κατασκευάζονται άμεσα. Ο ασθενής τα φοράει τις βραδινές ώρες για 15-30 ημέρες, αναλόγως το αποτέλεσμα που θέλει να πετύχει και κατά διαστήματα επισκέπτεται και τον οδοντίατρο για να επιβλέπει την κατάσταση.

Μπορείτε να συνδυάσετε τις παραπάνω δύο μεθόδους, με μία πρώτη συνεδρία στο ιατρείο και μετά με μασελάκια στο σπίτι. Η συνδυαστική μέθοδος προτείνεται στις περισσότερες περιπτώσεις. Όπως και τα εμφυτεύματα δοντιών, έτσι και η λεύκανση, ανήκουν στις πιο συχνές αισθητικές παρεμβάσεις της οδοντιατρικής.

Dr. Παπαδιώτης Ευάγγελος

Γναθολόγος – Προσθετολόγος

https://www.dental-aesthetics.gr/