Πως φροντίζουμε τα δόντια εν μέσω καραντίνας –  Συμβουλές που πρέπει όλοι να ακολουθούμε

Τα δόντια όταν αρχίζουν να χαλάνε, ο οδοντίατρος – ορθοδοντικός είναι η μόνη λύση. Με αφορμή την περίοδο καραντίνας που βίωσε η χώρα μας, είναι άκρως σημαντικό να υπενθυμίσουμε τις πιο σημαντικές συμβουλές για την φροντίδα των δοντιών.

  1. Φροντίστε την στοματική σας υγιεινή, με το να δίνετε χρόνο στο πλύσιμο των δοντιών και των ούλων, ώστε να καθαρίζουν καλά, αποφεύγοντας τροφές και τερηδόνα να διεισδύουν στο ενδιάμεσο των δοντιών και μέσα στα ούλα.
  2. Αποφύγετε το κακό συνήθειο να χρησιμοποιείτε τα δόντια σας για να ανοίξετε μία συσκευασία ή να μασάτε πολύ σκληρές τροφές και ξηρούς καρπούς γατί μπορεί τα δόντια σας να πάθουν κατάγματα
  3. Αν έχετε ξεκινήσει με τον ορθοδοντικό σας, εργασίες με αόρατα σιδεράκια, θα πρέπει να συνεχίσετε τις οδηγίες του ώστε να τελειοποιήσετε τις εργασίες και να ισιώσετε τα δόντια σας. Με το invisalign έχετε πολλά πλεονεκτήματα σε σχέση με τα κλασικά σιδεράκια, γι’ αυτό ενημερωθείτε πάνω σε αυτό από τον γιατρό σας ειδικά αν είστε σε προχωρημένη ηλικία και τα επαγγελματικά σας θέλετε να μείνουν ανεπηρέαστα.
  4. Βουρτσίστε τα δόντια σας πρωί – βράδυ με κυκλικές κινήσεις και αφιερώστε χρόνο σε αυτό, καθαρίζοντας παράλληλα την γλώσσα και τον ουρανίσκο, όπου και εκεί πάνε και κάθονται βακτήρια και τροφές.

Τα δόντια χρειάζονται ειδική φροντίδα. Αν δεν υιοθετήσετε ορισμένες συνήθειες, τότε με τον καιρό θα χαλάσουν και θα αρχίσουν να παρουσιάζονται διάφορα προβλήματα. Στο ιατρείο Smile Society εφαρμόζεται η μέθοδος Invisalign σε προσιτές τιμές από το 2004.

Ορθοδοντικός Ν. Βουγιουκλής