Αυθεντική μους σοκολάτας των 15′

new40_moussok.jpg

Χρόνος Προετοιμασίας:15΄ Για 6 ατομικά μπώλ

Υλικά
1 πακέτο ΠΤΙ-ΜΠΕΡ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ
5 αυγά
75g ζάχαρη (4 ½ κουταλιές της σούπας)
200g κουβερτούρα
150g μαλακή μαργαρίνη αλατισμένη
200ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
150ml κονιάκ (3/4 κούπας)

Εκτέλεση
Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη Λιώνουμε τη μαργαρίνη σε ένα κατσαρολάκι και τη σοκολάτα σε μπαιν μαρί Μόλις φουσκώσουν τα αυγά συμπληρώνουμε, ανακατεύοντας αργά, τη σοκολάτα κι έπειτα τη λιωμένη μαργαρίνη. Τέλος χτυπάμε την κρέμα γάλακτος, μέχρι να «στέκεται» και συμπληρώνουμε στο υπόλοιπο μίγμα με απαλές κινήσεις Κάνουμε στρώσεις σε μπολάκια με μους και μπισκότο- το οποίο ραντίζουμε με κονιάκ, ή με γάλα ή λικέρ της αρεσκείας μας εναλλάξ βάζοντας πρώτα μούς Γαρνίρουμε με σαντιγύ και φρέσκα φρούτα, ενώ μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε φρέσκα φρούτα και μέσα στη μούς (Σαντιγύ φτιάχνουμε χτυπώντας 250ml κρέμα γάλακτος με 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη και λίγη σκόνη βανίλια, μέχρι να «στέκεται»)