Αρνάκι στη γάστρα με πατάτες

new35_arnigastra.JPG

Υλικά

Αρνάκι, μπροστινό μέρος, περίπου 2kg
Πατάτες κομμένες κυδωνάτες (όσες χωράνε στη γάστρα σας)
Χυμός 1 λεμονιού
Αλάτι, πιπέρι
Ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Βάζετε το αρνάκι στη γάστρα, το ραντίζετε με το χυμό λεμονιού και το ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνετε καλά και το αφήνετε στο φούρνο για περίπου 2 ώρες, στους 180 βαθμούς μέχρι να ψηθεί και να μαλακώσει αρκετά το κρέας του. Στη συνέχεια ανοίγετε τη γάστρα, προσθέτετε τις πατάτες και αφήνετε το φαγητό να ψηθεί γι ακόμα 45 λεπτά περίπου μέχρι να ψηθούν και οι πατάτες. Σε περίπτωση που δεν υπάρχει αρκετό ζουμάκι για να ψηθούν οι πατάτες προσθέστε λίγο νερό.

Στυλιανος  Χατζηγιαννης