Απλές διατάσεις yoga στο γραφείο

new40_yoga1.jpg

Είναι πολύ σημαντικό και ωφέλιμο να μπορείς να εντάξεις  μια ρουτίνα ασκήσεων γιόγκα πριν ή μετά τη δουλειά.  Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό για εσένα  που η  θέση εργασίας σου απαιτεί να βρίσκεσαι «κολλημένη» μπροστά σε ένα γραφείο και έναν υπολογιστή για πολλές ώρες, με αποτέλεσμα τον πόνο στην πλάτη και τις κακώσεις λόγω υπερβολικού  άγχους, πίεσης και κακής στάσης. Βρες μερικά λεπτά για να κάνεις τις παρακάτω διατάσεις στο γραφείο, για να ανακουφιστείς από το άγχος, να αυξήσεις την παραγωγικότητα σου, και το πιο σημαντικό, να αισθανθείς πολύ καλύτερα.

 

Βγάλε τα παπούτσια σου  πριν ξεκινήσεις  αυτές  τις διατάσεις, ειδικά αν φοράς τακούνια.Eίσαι έτοιμη;;;

1.Ρολαρισμα αυχένα. Κλείσε τα μάτια. Άφησε το σαγόνι να πέσει προς το στέρνο. Άρχισε να γέρνεις το λαιμό σου αργά, φέρνοντας  το δεξί αυτί προς τον δεξιό ώμο, στη συνέχεια φέρε το κεφάλι προς τα πίσω, και τέλος το αριστερό αυτί προς τον αριστερό ώμο. Προσπάθησε να κρατήσεις  τους  ώμους  χαλαρούς και να μην βιάζεσαι.

Εκτέλεσε 3-5 κύκλους προς τα δεξιά και στη συνέχεια άλλαξε φορά για να επαναλάβεις άλλους 3-5 κύκλους.

yoga2

2. Διάταση Γάτας-Αγελάδας. Τα πόδια ακουμπούν στο πάτωμα. Βάλε τα χέρια πάνω στα γόνατά σου. Παίρνεις μια βαθιά αναπνοή, κυρτώνοντας  την πλάτη και κοιτάζεις προς το ταβάνι. Κατά την εκπνοή, κάνεις  μια στρογγυλοποίηση στη σπονδυλική στήλη και αφήνεις  το κεφάλι σου να πέσει προς τα εμπρός. Επανάλαβε  για 3-5 αναπνοές. Μια προσαρμογή της εκτέλεσης  Cat – Cow Stretch.

yoga3

3. Διάταση παγώνι. Από όρθια θέση. Βάλε το αριστερό γόνατο μέχρι και την αριστερή κνήμη στο γραφείο -παράλληλα με την άκρη του γραφείου. Σκύψε τον κορμό  προς τα εμπρός πάνω από το αριστερό πόδι. Η κάμψη πρέπει να γίνει από τη μέση. Επανέλαβε με το άλλο πόδι.

yoga4

4.Στροφή κορμού. Γύρισε την καρέκλα ώστε να κάθεσαι στο πλάι. Τα  πόδια να ακουμπούν στο πάτωμα. Στρίψε το σώμα  προς την πλάτη της καρέκλας, κρατώντας το πίσω μέρος της με τα δυο χέρια. Μείνε στην  θέση αυτή για 15-30 δευτερόλεπτα. Επανάλαβε 5 φορές. Γύρισε την καρέκλα από την άλλη πλευρά και επαναλάβετε.

yoga5

Επαμεινώνδας Κώνστας-
Μ.Sc Φυσικής Αγωγής-Personal trainer