Σούπα ρόκας βελουτέ

new39_souparoka.jpg

Υλικά

400 γρ ψιλοκομμένη
1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
2 τεμ ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια
100 γρ. Κρέμα γάλακτος
1 Κύβος λαχανικών
1 φλυτζάνι του καφέ ελαιόλαδο
1 καρότο τριμμένο
1 κουταλιά της σούπας ξύδι
Αλάτι – πιπέρι
5 ποτήρια νερό

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι,τα φρέσκα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια, τα σοτάρουμε καλά και μετά βάζουμε το τριμμένο καρότο και την ψιλοκομμένη ρόκα. Ανακατεύουμε καλά να σοταριστούν όλα μαζί , βάζουμε και τον κύβο λαχανικών , το ξύδι , το αλατοπίπερο, το νερό , τα αφήνουμε να βράσουν για 30 λεπτά και τέλος προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος. Αφήνουμε για άλλα 5 λεπτά μέχρι να δέσουν όλα μαζί και κατεβάζουμε από την φωτιά. Όπως είναι μέσα στην κατσαρόλα τα χτυπάμε καλά με το μπλέντερ χειρός μας για να γίνει βελουτέ η σούπα μας. Σερβίρεται ζεστή ενώ αν θέλουμε κρατάμε λίγο από την ρόκα και πασπαλίζουμε την σούπα στο πιάτο για στολισμό.

Πηγή: chefoulis.gr