Τούρτα ανανάς-ροδάκινο

new34_PineappleCake (2).jpg

Υλικά

8 κοφτές κουταλιές σούπας (ή ½ μεγάλη συσκευασία ή 1 ½ φακελάκι) άνθος αραβοσίτου βανίλια
1/2 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη 
3 φλιτζάνια τσαγιού γάλα
3 κρόκους αβγών 
2 μεγάλες κουταλιές της σούπας μαργαρίνη
500γρ. ανανά κονσέρβα
500γρ. ροδάκινο κονσέρβα
3 στρώσεις παντεσπάνι βανίλιας
1 κρέμα γάλακτος (περίπου 350ml) με πλήρη λιπαρά (κατάλληλη για σαντιγί)
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

Αναμιγνύετε σε ένα μπολ 1/2 φλιτζάνι τσαγιού γάλα με το άνθος αραβοσίτου βανίλια, με τη ζάχαρη και τους κρόκους των αβγών και χτυπάτε καλά ώστε να ομογενοποιηθεί το μίγμα. Βράζετε το υπόλοιπο γάλα, χαμηλώνετε αρκετά τη θερμοκρασία και ρίχνετε μέσα στην κατσαρόλα το παραπάνω μίγμα, ανακατεύοντας συνεχώς. Βράζετε την κρέμα ώσπου να πήξει, αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέτετε τη μαργαρίνη. Ανακατεύετε καλά και την αφήνετε να κρυώσει. Στραγγίζετε τον ανανά και το ροδάκινο, χωρίς να πετάξετε το σιρόπι, και κρατάτε 4 φέτες ανανά και 2 μισά ροδάκινα για το γαρνίρισμα. Ψιλοκόβετε τα υπόλοιπα και τα τοποθετείτε στην κρέμα. Ανακατεύετε και πάλι καλά.

Τοποθετείτε το ένα από τα 3 παντεσπάνια στην πιατέλα που θα σερβίρετε την τούρτα σας. Με ένα κουτάλι ποτίζετε το παντεσπάνι με το μίγμα των σιροπιών ανανά-ροδάκινου που έμεινε από τις κονσέρβες. Προσοχή! Μην το παρακάνετε γιατί η τούρτα σας θα λασπώσει και θα βγάζει ζουμιά. Αγγίξτε με το χέρι σας το παντεσπάνι ώστε να δείτε ότι έχει ρουφήξει σε όλα τα σημεία και προσθέστε λίγο σιρόπι μόνο στα σημεία που σας φαίνονται τελείως στεγνά. Στη συνέχεια ρίξτε από πάνω το μισό από το μίγμα της κρέμας με τα φρούτα. Επαναλάβετε τη διαδικασία και με το δεύτερο παντεσπάνι και την υπόλοιπη κρέμα φρούτων. Τελειώστε το «χτίσιμο» της τούρτας τοποθετώντας από πάνω το τρίτο παντεσπάνι, το οποίο και πάλι θα σιροπιάσετε με το μίγμα σιροπιών από τις κονσέρβες. Βάλτε την μισοτελειωμένη τούρτα σας στο ψυγείο για να κρυώσει καλά.

Εντωμεταξύ, χτυπάτε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος μαζί με την ζάχαρη άχνη (αν βρείτε στο εμπόριο κρέμα για ζαχαροπλαστική ίσως να έχει ήδη ζάχαρη, γι αυτό προσέξτε τη συσκευασία). Καλύψτε με σαντιγί την τούρτα σας και γαρνίρετε με τα κομμάτια ανανά και ροδάκινου που είχατε κρατήσει.  Αφήστε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3-4 ώρες πριν τη σερβίρετε. Καλή επιτυχία!

Από τη συντακτική ομάδα του dietup.gr