Δίαιτα: 20 Τρόποι για να ξαναμπείτε στο σωστό δρόμο

20tropoidiaita_home.jpg

intro

Και μετά ήρθε η καταστροφή! Φάγατε ένα παραπάνω κομμάτι τούρτα. Συνειδητοποιώντας ότι χαλάσατε τη δίαιτά σας, φάγατε κι άλλο (…και ακόμα ένα) και δεν μπορέσατε να συμμαζευτείτε ούτε την επόμενη μέρα. Ή ακόμα χειρότερα, χάσατε μία μέρα γυμναστηρίου και αυτό μετατράπηκε στη συνέχεια σε βδομάδα αποχής. Μετά από αυτό, η παρόρμηση να ξαναξεκινήσετε έφυγε, και ο σάκος της γυμναστικής παραμένει στην ντουλάπα από τότε.

Κάθε φορά που βγαίνετε από την δρόμο της υγιεινής ζωής, έχετε 2 επιλογές: να συνεχίσετε να οδεύετε με όπισθεν, που είναι σίγουρο ότι θα σας απομακρύνει ακόμα περισσότερο από τους στόχους σας, ή να δεχτείτε την έλλειψη τελειότητας ως κάτι φυσιολογικό και συγχωρητέο, και να κάνετε όχι ένα, αλλά δύο θετικά βήματα στο δρόμο που σας φέρνει πιο κοντά στο μέλλον που εσείς θέλετε.

Εάν το διαβάζετε αυτό, μπορεί να περπατάτε ήδη με την όπισθεν εδώ και λίγο καιρό. Αλλά αντί να περιμένετε την επόμενη μέρα, βδομάδα, μήνα ή ακόμα και χρόνο για να διορθώσετε τις συνήθειές σας, ξεκινήστε ΣΗΜΕΡΑ. Και ξεκινήστε με μικρά βήματα. Δεν μπορείτε να πάτε κατευθείαν από τον καναπέ στο τρέξιμο ή από τα σουβλάκια στα λαχανάκια Βρυξελλών αυτό το απόγευμα. Αλλά μπορείτε να κάνετε ένα, δύο ή μία χούφτα από μικρά πράγματα που θα σας βοηθήσουν να ξαναποκτήσετε την χαμένη σας ορμή.

Όταν αισθάνεστε ότι είναι δύσκολο να ξαναρχίσετε, δοκιμάστε ένα (ή όλα) από τα παρακάτω βήματα κάθε μέρα.