Σουφλέ πορτοκάλι

new33_souffleportokali.jpg

Υλικά για 6 μερίδες

120γρ. γάλα αποβουτυρωμένο                          
60γρ. χοντρή ζάχαρη
1 κρόκος αυγού                                                
1 ½ κουταλιά της σουπας κορν φλαουρ
4 ασπράδια αυγών                                            
2 κουταλιές της σούπας λικέρ πορτοκάλι
Ξύσμα 2 πορτοκαλιών                                       
½ κουταλιά του γλυκού βανίλια
Λίγη ζάχαρη άχνη

Για το άλλειμα της φόρμας

2 κουταλάκια του γλυκού μαργαρίνη με χαμηλά λιπαρά
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι

Εκτέλεση

Χτυπάμε τα ασπράδια και τη ζάχαρη και μόλις γίνει μαρέγκα προσθέτουμε το γάλα, τον κρόκο, το κορν φλαουρ, τη βανίλια, το ξύσμα και τέλος το λικέρ.

Αλείφουμε τη φόρμα με μαργαρίνη και πασπαλίζουμε λίγο αλεύρι για να μην κολλήσει το σουφλέ. Ρίχνουμε το μείγμα και ψήνουμε σε πολύ δυνατό φούρνο για 10 λεπτά.

Πριν το σερβίρουμε πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

Ζαφειράκη Αγγελική

Διαιτολόγος – Διατροφολόγος