Όλο τον χρόνο… «φέτες»!

new30_7632729a_m.jpg

Για αυτούς που αγαπούν το φαγητό!

Και σε ποιόν δεν είναι γνώριμες οι παρακάτω καταστάσεις:

– Χριστούγεννα και προ-χριστουγεννιάτικες γιορτές: 2-3, ίσως και 4 κιλά πάνω, κεράσματα στη δουλειά, βραδινά καλέσματα με λιχουδιές και αλκοόλ. Δύσκολα τα πράγματα!

– Όσο για το Πάσχα; Αρνάκι, σοκολατένια αυγά και δεν συμμαζεύεται… Πάλι πάνω η ζυγαριά και ίσως και ένα νούμερο στα ρούχα!

– Και μετά καλοκαιράκι: μοχίτο,  καϊπιρίνια, μπύρες  κ.λ.π. (κόβουμε και την γυμναστική…) Να τα πάλι τα κιλάκια… και όχι μόνο!

Μετά από 19 χρόνια εμπειρίας στο personal training και στην βελτίωση του ανθρώπινου σώματος, έχω να μοιραστώ μαζί σας το εξής: Δεν γίνεται να είσαι τέλεια σωματικά όλο το χρόνο, αν και εφόσον σου αρέσει το φαγητό βέβαια. Ξέρω ανθρώπους που δεν έχουν καθόλου καλή σχέση με το φαγητό και τα γλυκά, που δεν τους νοιάζει τι θα φάνε και πότε (τυχεροί…), και μπορούν πάντα να είναι «φέτες»!

Κοινωνικές περιστάσεις και το σώμα μας

Οπότε, τελικά όλες αυτές οι κοινωνικές περιστάσεις, ουσιαστικά καθορίζουν το πώς θα δείχνει το σώμα μας μέσα στον χρόνο. Γι’ αυτό και εμείς θα πρέπει να καθορίσουμε τους κύκλους προπόνησης και διατροφής μέσα στην χρονιά μας  ανάλογα με αυτές τις περιστάσεις και αν δεν  έχετε ξανακούσει περί προπονητικών κύκλων, κρίμα γιατί το θεωρώ από τα πιο σημαντικά και βασικά πράγματα για αυτούς που γυμνάζονται συστηματικά.

Δηλ. αν δεν αλλάζετε το πρόγραμμα της γυμναστικής σας, αλλά και της διατροφής σας, το σώμα κολλάει, εσείς βαριέστε να κάνετε τα ίδια και τα ίδια και αν η όλη κατάσταση δεν ταιριάζει και με την καθημερινότητα σας, (φόρτος εργασίας, γιορτές κ.λ.π.), δεν αντιμετωπίζετε τα προβλήματα στη ρίζα τους.

Και μην ξεχνάτε: Έχουμε μόνο ένα σώμα, το έχουμε για όλη μας την ζωή, φροντίστε το!

Τι πρέπει να κάνετε

Γι’ αυτό φροντίστε να ρυθμίζετε τις περιόδους αδυνατίσματος-γράμμωσης και τις περιόδους συντήρησης ανάλογα με το τι πραγματικά γίνεται στην ζωή σας και αν σας βοηθάει ή όχι εκείνη η εποχή στο να φτάσετε εκεί που θέλετε.

Μην μένετε κολλημένοι σε αυτό που κάνατε μέχρι τώρα, ακόμα και αν είναι επιτυχές, και δοκιμάστε καινούριες μεθόδους. Υπάρχουν πάντα πολλοί τρόποι να κατακτήσετε το ίδιο αποτέλεσμα.

Ιδανικά θα πρέπει να ενημερώνεστε και να ακολουθείτε τις συμβουλές των ειδικών, όπως ενός Personal Trainer, συμβουλές ρυθμισμένες για εσάς και μόνο, σύμφωνα με την δικές σας παραμέτρους!

Σπύρος Λαμπρόπουλος

Personal Trainer