Κοτόπουλο μπούτι γεμιστό με ανανά και κότατζ τυρί σε κρούστα από βότανα

new27_6161498_s.jpg
Υλικά για 4 άτομα
600γρ μπούτι κοτόπουλο ξεκοκκαλιασμένο (4 τεμάχια, 150γρ/μερίδα άψητο)
1 φρέσκο ανανά καθαρισμένο και ψιλοκομμένο
200γρ κότατζ τυρί (1 κεσεδάκι)
50γρ φιστίκια κελυφωτά (ψίχα τρίμμα)
10γρ αλάτι
2γρ μαύρο πιπέρι
2γρ πάπρικα
4γρ κάρυ
40ml (4ΚΤΣ) ελαιόλαδο

Για τη Μαρινάδα

150ml χυμός πορτοκάλι
150ml χυμός λεμόνι
150ml χυμός γκρέιπ-φρουτ

Για την κρούστα

1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
¼ ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
2 ασπράδια αυγών
40γρ τρίμμα φρυγανιάς

Εκτέλεση

Χτυπάω τα ξεκοκαλισμένα μπούτια κοτόπουλου για σνίτσελ. Τα κλείνω καλά μέσα σε διπλή σακούλα τροφίμων μαζί με τους χυμούς τις μαρινάδας για 6ώρες στο ψυγείο. Τα ανακινώ καλά ανά 2ώρες. Ανακατεύω σε ένα μπολ τα μπαχαρικά με το αλατοπίπερο. Πασπαλίζω με αυτά τα μπουτάκια καλά και από τις 2 μεριές. Τα γεμίζω με τον ψιλοκομμένο ανανά, το τυρί κότατζ και τα φιστίκια και κλείνω τις άκρες με οδοντογλυφίδες. Σε ένα άλλο σκεύος ανακατεύω καλά όλα τα υλικά για την κρούστα, πιέζοντάς τα με το χέρι για να «κάτσει». Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 για 40 λεπτά.

490Kcal/ μερίδα

Χρόνος προετοιμασίας 6 ώρες / μαγειρέματος 40’

Κατερίνα Κιούση

Κλινική Διαιτολόγος Διατροφολόγος