Μία απλή πράσινη σαλάτα με λαχανικά μπορεί να μετατραπεί σε ένα πλήρες γεύμα προσθέτοντας βρασμένα ρεβίθια και τυρί. Ο συνδυασμός οσπρίου και γαλακτοκομικού δρα συμπληρωματικά επειδή το τυρί βοηθάει να χρησιμοποιηθούν αποτελεσματικά οι πρωτεΐνες του ρεβιθιού. Τυρί όμως που είναι και πιο ακριβώς δε χρειάζεται πολύ. Καλύτερα να βάλεις λίγο και καλό. Την ενέργεια που χρειάζεσαι θα την πάρεις από τα θρεπτικά και οικονομικά ρεβίθια.

Υλικά

1 κούπα βρασμένα ρεβίθια
30 γραμ. τυρί φέτα ή άσπρο τυρί με χαμηλά λιπαρά
1 κούπα κομμένο μαρούλι
1 ντομάτα
1 πράσινη πιπεριά κέρατο
1 μικρό καρότο
½ ξερό κρεμμύδι
4 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κουταλιά μηλόξιδο
¼ κουταλάκι αλάτι
1 κουταλάκι ρίγανη

Εκτέλεση

Κόβεις όλα τα λαχανικά σε μικρά κομμάτια και το κρεμμύδι σε μισοφέγγαρα. Τα βάζεις σε ένα μπολ, προσθέτεις λάδι, ξίδι, αλάτι και ανακατεύεις καλά. Από πάνω ρίχνεις τα ρεβίθια και το τυρί κομμένο σε κυβάκια. Πασπαλίζεις με ρίγανη και σερβίρεις.

Πηγή: Ευτύχης Μπλέτσας (bletsas.gr)