Λεμόνια γεμιστά με τονοσαλάτα

eytyxhs_tn_lemoniagemistametonosalata.jpg

Κάτι εύκολο, κάτι γρήγορο, κάτι funky! Τονοσαλάτα σε λεμονόκουπες. Fast Good Food, μια ελαφριά συνταγή, που μπορείς να κεράσεις σαν σνακ ή σαν πρώτο πιάτο. Άτομα που προσέχουν τη σιλουέτα τους θα το λατρέψουν! Χρησιμοποιείς τις λεμονόκουπες αντί για μπολάκια και έτσι γλιτώνεις πλύσιμο ενώ παράλληλα παρουσιάζεις ένα ενδιαφέρον οπτικό αποτέλεσμα! Είναι ένα οικολογικό σερβίτσιο μιας χρήσης!

Υλικά

3 μεγάλα λεμόνια
100 γρ. τόνος σε νερό (άλμη)
100 γραμ. καλαμπόκι κονσέρβας βρασμένο
1 πιπεριά Φλωρίνης από βαζάκι
1 κουταλιά μουστάρδα Dijon
2 κουταλιές ΕΠΕ
6 αγγουράκια τουρσί
1 κουταλιά κάπαρη
Εστραγκόν αποξηραμένο
πιπέρι
Άνηθο για γαρνίρισμα
3 φύλλα γαλλική σαλάτα για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Ξεκινάς κόβοντας και στίβοντας τα λεμόνια. Από το χυμό θα χρησιμοποιηθούν 2 κουταλιές. Το υπόλοιπο μπαίνει στο ψυγείο ή ακόμα καλύτερα στην κατάψυξη μέσα σε παγοθήκες. Φυσικά κρατάμε τις λεμονόκουπες οι οποίες θα γεμίσουν με την τονοσαλάτα.

Στραγγίζεις τον τόνο και τον βάζεις σε μπολ. Παρομοίως το καλαμπόκι. Ψιλοκόβεις την πιπεριά σε μικρά κομμάτια και τα αγγουράκια σε ροδελίτσες.

Προσθέτεις την κάπαρη. Το αλάτι είναι απαγορευτικό σε αυτή τη συνταγή. Ο τόνος, η κάπαρη και το αγγουράκι τουρσί περιέχουν μεγάλη ποσότητα αλατιού. Αν το φτιάξετε και σας φανεί αλμυρό χωρίς να έχετε βάλει έξτρα αλάτι, δοκιμάστε να ξεπλύνετε τον τόνο με καθαρό νερό καθώς το στραγγίζετε.

Σε ξεχωριστό μπολάκι ανακατεύεις 2 κουταλιές χυμό λεμόνι με το ΕΠΕ το εστραγκόν, τη μουστάρδα και λίγο πιπέρι. Το εστραγκόν όπως και όλα τα αποξηραμένα μυρωδικά είναι καλό να ανακατεύονται πρώτα με τα υγρά υλικά μιας σάλτσας πριν μπουν σε μια σαλάτα επειδή έτσι διαχέεται καλύτερα η γεύση και το άρωμά τους στα υπόλοιπα υλικά.

Ρίχνεις τη σάλτσα στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά της σαλάτας και ανακατεύεις. Ήρθε η ώρα για το αγαπημένο μου κομμάτι κάθε συνταγής με κάτι γεμιστό: το γέμισμα. Απλά γεμίζεις τις λεμονόκουπες με τονοσαλάτα. Από πάνω ψιλοκόβεις και ρίχνεις λίγο άνηθο για χρώμα και έξτρα άρωμα. Σερβίρεις σε πιατέλα με απλωμένο πράσινο χαλί: μερικά φύλλα γαλλικής σαλάτας. Τρώγεται με κουταλάκι του γλυκού.

Έτοιμη η τονοσαλάτα

Καλό μαμ! Σαλάτα μαμ!

Πηγή: Ευτύχης Μπλέτσας (bletsas.gr)