Φρουτοσαλάτα …γιαμ γιαμ

Οι φρουτοσαλάτες είναι ο καλύτερος τρόπος για να απολαύσεις φρέσκα φρούτα. Μπορείς να κάνεις άπειρους συνδυασμούς. Η παρακάτω συνταγή είναι κάπως περίεργη επειδή περιέχει κάποια συστατικά που φαινομενικά δεν ταιριάζουν μεταξύ τους. Δοκίμασέ την για να βγάλεις τα δικά σου συμπεράσματα.

Υλικά

1/2 πεπόνι
2 πορτοκάλια
1 κούπα μαύρα σταφύλια
Μερικά φύλλα γαλλικής σαλάτας
4 κουταλιές φουντούκια ολόκληρα
200 γρ. Γιαούρτι στραγγιστό 2%
1 κουταλιά χυμό λεμονιού
1 κουταλιά χυμό πορτοκαλιού
1 κουταλάκι κέτσαπ
2 κουταλιές γάλα φρέσκο
Τρίμμα από πορτοκαλόφλουδα

Εκτέλεση

Ξεσπόριασε το πεπόνι και με κυκλικό κουταλάκι αφαίρεσε μπαλάκια από τη σάρκα του.

Ξεφλούδισε με μαχαίρι τα πορτοκάλια έτσι ώστε να αφαιρέσεις και το άσπρο μέρος τους που βρίσκεται ανάμεσα στη φλούδα και τη σάρκα. Κόψε και αφαίρεσε φέτα-φέτα τη σάρκα αφαιρώντας την άσπρη μεμβράνη.

Κόβεις τα σταφύλια στη μέση και αφαιρείς τα κουκούτσια.

Σε ένα γυάλινο μπολ, στρώνεις τα φύλλα σαλάτας και ξαπλώνεις αναπαυτικά όλα τα καλά φρουτάκια. Πεπονομπαλάκια, φέτες πορτοκάλι, σταφύλια και  από πάνω τα φουντούκια. Ετοιμάζεις σε μπολάκι τη σάλτσα ανακατεύοντας τα υλικά και περιχύνεις τη φρουτοσαλάτα. Από πάνω ρίχνεις λίγο τρίμμα φλούδα πορτοκαλιού.

Αφήνεις τη σαλάτα για 30 λεπτά στο ψυγείο για να μαριναριστούν τα φρούτα και ανακατεύεις λίγο πριν σερβίρεις.

Καλό φρουτ-μαμ!

Πηγή: Ευτύχης Μπλέτσας (bletsas.gr)