Γαριδοσαλάτα

new9_2619841_blog.jpg

Υλικά (2 μερίδες)

8 μεγάλες βρασμένες γαρίδες

1 μαρούλι

1 μέτριο αβοκάντο

1 φρέσκο κρεμμυδάκι

άνηθος

χυμός 1 λεμονιού

αλάτι,  πιπέρι

Εκτέλεση

1.       Βράζετε τις γαρίδες για λίγο σε σκέτο νερό (χωρίς αλάτι)

2.       Πλένετε κα κόβετε το μαρούλι και το αφήνετε σε λεκάνη με νερό και ξύδι

3.       Καθαρίζετε τα κρεμμυδάκια και τα κόβετε σε ροδέλες

4.       Κόβετε το αβοκάντο σε κυβάκια και το περιχύνετε με τον χυμό λεμονιού

5.      Ανακατεύετε σε σαλατιέρα το μαρούλι, το κρεμμυδάκι, τον άνηθο, τις γαρίδες  και το αβοκάντο. Αλαταπιπερώνετε ελαφρά και ανακατεύετε.

6.       Περιχύνετε τη σαλάτα με σάλτσα γιαουρτιού

Ανδρουλάκη Καλλιόπη

Διατροφολόγος Διαιτολόγος

Καθηγήτρια ΤΕΙ Κρήτης

 

Πρόταση του dietup.gr για τη σάλτσα γιαουρτιού:

 

3 κουταλιές της σούπας γιαούρτι στραγγιστό χαμηλών λιαπρών

2 κουταλάκια του γλυκού μαγιονέζα χαμηλών λιπαρών

1 κουταλάκι του γλυκού ξύδι

1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

1/4 κουταλάκι του γλυκού σκόρδο σε σκόνη

1/2 κουταλάκι του γλυκού μέλι

2 κουταλάκια του γλυκού ψιλοκομμένο φρέσκο δυόσμο

αλάτι, πιπέρι

 

Ανακατέυετε όλα τα υλικά καλά και αφήνετε στο ψυγείο γαι περίπου 30 λεπτά.