Γλυκιά κολοκυθόπιτα

new19_7805431_m.jpg
Υλικά για 6-8 άτομα

800γρ. κολοκύθα (καθαρισμένη)
400γρ. ζάχαρη
250γρ. βούτυρο πρόβειο
λίγο ρύζι
100γρ. κατσικίσιο τυρί
100γρ. ξερή μυζήθρα τριμμένη
100γρ. τριμμένη καρυδόψιχα
50γρ. ξανθές σταφίδες
2 φύλλα κουρού
κανέλα
βούτυρο για το ταψί

  
Εκτέλεση
 
Θρυμματίστε το κατσικίσιο τυρί. Κόψτε την κολοκύθα σε κομμάτια, βάλτε τα σε μια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά.
Ανακατεύοντας συνεχώς, αφήστε την κολοκύθα μέχρι να γίνει πολτός. Προσθέστε 1 χούφτα ρύζι, το βούτυρο, ανακατέψτε και αφήστε το μίγμα λίγα λεπτά στη φωτιά ανακατεύοντας. Κατεβάστε το από τη φωτιά και προσθέστε τα δυο τυριά, την καρυδόψιχα, τις σταφίδες, 1 κουταλάκι κανέλα και τη ζάχαρη και ανακατέψτε μέχρι το μίγμα να γίνει ομοιογενές.
Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Αλείψτε με βούτυρο ένα ορθογώνιο ταψί, στρώστε μέσα 1 φύλλο σκεπάζοντας λίγο τα πλαϊνά του ταψιού, ρίξτε τη γέμιση και ισιώστε τη. Σκεπάστε με το άλλο φύλλο και ενώστε το με το κάτω. Βουτυρώστε καλά τις γωνίες και την επιφάνεια του φύλλου.
Ψήστε την κολοκυθόπιτα για περίπου 1 ώρα σε φούρνο, τα πρώτα 30 λεπτά στους 200 βαθμούς, έπειτα στους 150 βαθμούς. Σερβίρετέ την κρύα, αφού την πασπαλίσετε με κανέλα και ζάχαρη.

Από τη συντακτική ομάδα του dietup.gr