Μακαρόνια με ελιές και τόνο

5043877_blog.jpg
Υλικά για 6 άτομα

½ κιλό μακαρόνια πένες
4 ώριμες τομάτες ψιλοκομμένες
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 σκόρδα λιωμένα
200γρ τόνο σε νερό στραγγισμένο
½ φλιτζάνι ψίχα ψωμιού τριμμένη
15 πράσινες ελιές ψιλοκομμένες
½ φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
2/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι, ρίγανη

 
 
Εκτέλεση

Βάζετε σε ένα τηγάνι το ελαιόλαδο μαζί με το κρεμμύδι και το σκόρδο να μαραθούν σε μέτρια φωτιά, προσθέτετε τις τομάτες, τον τόνο, τις ελιές, τη ρίγανη, την ψίχα του ψωμιού, αλάτι και πιπέρι και αφήνετε να ψηθούν για περίπου 20-25 λεπτά.
Βράζετε τα μακαρόνια σε άφθονο αλατισμένο νερό, τα στραγγίζετε, τα βάζετε σε ένα πυρέξ, τα περιχύνετε με τη σάλτσα και πασπαλίζετε με την τριμμένη παρμεζάνα. Τα βάζετε στο φούρνο για 5-10 λεπτά και σερβίρετε.

Από τη συντακτική ομάδα του dietup.gr