Κανταΐφι με κρέμα: Εναλλακτικός συνδυασμός!

kataifimekrema.jpg
Υλικά για 4 άτομα

300γρ. φύλλο κανταΐφι
3-4 κουταλιές της σούπας μαργαρίνη 

Για το σιρόπι:
1 φλιτζάνι (περίπου 200γρ) ζάχαρη
½ ποτήρι νερό (και λιγάκι παραπάνω…)

Για την κρέμα:
 1 πακέτο άνθος αραβοσίτου
1 ½ ποτήρι γάλα φρέσκο

Για το γαρνίρισμα:
Σοκολάτα υγείας τριμμένη ή ξύλο κανέλας και τριμμένη κανέλα

 

Εκτέλεση

Αλείψτε ένα ταψί με μαργαρίνη και απλώστε καλά το φύλλο κανταΐφι, το οποίο έχετε φροντίσει να «ξεμαλλιάσετε» καλά ώστε να περνά αέρας και να ψηθεί καλύτερα. Λιώστε την υπόλοιπη μαργαρίνη και ραντίστε το κανταΐφι, όπως επίσης ραντίστε και με λίγο νερό που θα το βοηθήσει να ψηθεί καλύτερα. Ψήστε στους 160 βαθμούς στον αέρα για περίπου 20 λεπτά, μέχρι το κανταΐφι σας να «χρυσίσει».

 Εντωμεταξύ έχετε προετοιμάσει το σιρόπι: Βράστε για λίγο το νερό με τη ζάχαρη, βάζοντας προαιρετικά μια φλούδα λεμονιού μέσα στην κατσαρόλα.

Μόλις βγάλετε το κανταΐφι από το φούρνο, ρίχνετε το σιρόπι, το οποίο έχτε αφήσει να κρυώσει αρκετά (να ‘ναι έστω χλιαρό).

Ετοιμάστε την κρέμα σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.

Χωρίστε το κανταΐφι σε 4 ψηλά γυάλινα ποτήρια και απλώστε από πάνω την κρέμα αραβοσίτου, την οποία έχετε επίσης αφήσει να κρυώσει.

Για το γαρνίρισμα, τρίψτε από πάνω λίγη σοκολάτας υγείας ή κόψτε ένα ξυλαράκι κανέλας και τοποθετήστε το στην κορυφή. Τελειώστε πασπαλίζοντας με λίγο κανέλα.

Από τη συντακτική ομάδα του dietup.gr